Search

Debatten sætter fokus på testområdet, der er inden for regeringens mission i den grønne forskningsstrategi: Klima- og miljøvenligt landbrug og fødevareproduktion. Ifølge FN vil verdens befolkning vokse fra 7,5 mia. i 2017 til 11,2 mia. i 2100. Det vil forøge presset på produktion af fødevarer. Det kræver mad, der skal produceres billigt og i større mængder. Samtidig er verden for alvor ved at få øjnene op for de stigende klimaproblemer, og behovet for at begrænse temperaturstigningen. De to mål er på mange måder gensidigt modstridende. Inden for landbrugs- og fødevaresektoren tilkendegiver 40 pct. af virksomhederne, at de i høj eller nogen grad har behov for testfaciliteter i forhold til at afprøve nye produkter og produktionsformer, så vi kan brødføde en voksende befolkning på en bæredygtig måde. Det store spørgsmål er, hvordan testfaciliteter kan være med til at sikre klimamål og fødevaresikkerhed samtidig med, at Danmark kan øge eksport af fødevarer og fødevareteknologier?

Eventdetaljer

Sprog: Dansk
Underholdningsevent: Nej
Tegnsprogstolkes: Nej
Teleslynge: Nej
Livestream: Se livestream

TAGS

#forskning #Test #Fødevarer #grøn omstilling #eksport #fødevaresikkerhed

17. juni 2021

17. juni 2021 09:05 - 09:50

Danmark som testland – mulighed eller begrænsning?

Color

Online

TILFØJ TIL MIT PROGRAM  

"FJERN FRA MIT PROGRAM"  

VIS FLERE  

VIS FÆRRE  


DELTAGERE

Per Diget

Formand for vækst- og erhvervsudvalg

Charlotte Rønhof

Ordstyrer

Anne Louise Dannesboe Nielsen

Centerchef

Michael Jensen

SVP

Lars Ottosen

Professor


Eventdetaljer

Sprog: Dansk
Underholdningsevent: Nej
Tegnsprogstolkes: Nej
Teleslynge: Nej
Livestream: Se livestream

TAGS

#forskning #Test #Fødevarer #grøn omstilling #eksport #fødevaresikkerhed