Search

Kan vi spise os grønne? Og hvad skal der til før vi gør det

Klima og Energi Scenen

Debat - Klima, miljø og energi


Danskerne har et af de største klimaaftryk fra fødevareforbruget i verden målt pr. indbygger. En gennemsnitlig borger i Danmark spiser mere end dobbelt så mange animalske fødevarer som den gennemsnitlige verdensborger, men vi udgør kun en meget lille del af verdens befolkning. Så nytter det i virkeligheden noget at spise grønnere? Næsten halvdelen af den danske befolkning synes faktisk, at kødforbruget i danskernes kost skal reduceres, men der er ikke meget, der tyder på, at danskerne rent faktisk omlægger kosten og spiser grønnere. Samtidig er der kun kommet to nye retter inde blandt danskernes favoritter de sidste 30 år. Så hvad skal der til, før vi bytter kødet i vores bolognese ud med bælgfrugter? Judith Kyst fra Madkulturen og Katherine Richardson fra Klimarådet kommer og gør os klogere på, om det nytter noget at ændre sine madvaner – og lige så vigtigt: hvordan vi kan lykkes med at gøre det.

Eventdetaljer

16. juni 2022

VIS FLERE  

VIS FÆRRE  


DELTAGERE

Judith Kyst

Direktør

Madkulturen

Katherine Richardson

Professor og medlem af Klimarådet

Københavns Universitet

Laura Have Hoffmann

Udviklingsdirektør og frivilligkoordinator

Tænketanken Frej


Eventdetaljer