
Er kampen mod madspild ved at nå sin udløbsdato?
Danmarks Restauranter og Caféer, Stop Spild Af Mad
Debat - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø og energi
I Danmark smider vi hvert år 814.000 tons spiselig mad ud. Vi kan alle blive enige om, at det tosset og at der skal gøres noget ved det. Men hvilke initiativer er der faktisk blevet gjort, og hvem har ansvaret for, at der bliver handlet på det? Vi kan ikke fortsætte med at handle og agere som vi gør nu. Det er ikke langtidsholdbart.
Med stigende fødevarepriser, el, og gas og generel usikkerhed pga. krigen i Ukraine oplever vi især i restaurantbranchen, efter Corona pandemien, at der må strammes op. Økonomien hænger dårligt sammen og nu bliver vi også udfordret på vores produktion. Madspildsdebatten har aldrig været mere relevant end den er nu. Hvilke løsninger er der? Skal staten i samarbejde med branchen lave begrænsninger i forhold til madspild? Skal vi gentænke muligheden for at fjerne jordbær på menukortet i december måned? Skal vi se nærmere på klimareduktionsmålene? Kom og hør nærmere.
17. juni 2022
VIS FLERE
VIS FÆRRE
DELTAGERE
Kim Rahbek
Formand for Danmarks Restauranter & Caféer
Danmarks Restauranter og Caféer, DRC
Selina Juul
Bestyrelsesformand og stifter af Stop Spild Af Mad
Stop Spild Af Mad
John Wagner
Adm. direktør
De Samvirkende Købmænd
Lars Bjerregaard
Moderator
Danmarks Restauranter og Caféer, DRC