Search

Vi diskuterer fremtidens mad med Claus Meyer

Dansk Industri, Dansk Erhverv, Novo Nordisk Fonden

Interview/samtale - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø og energi


Vores fødevaresystem er i ubalance og har stor negativ indvirkning på klimaaftrykket. En alt for stor andel af dyrkningsjorden går til animalsk produktion eller til produktion af dyrefoder. Vi er derfor nødt til at spise langt mere fra planten end fra dyret end vi gør i dag. En omstilling af vores fødevarevaner er en af de enkleste veje til en markant reduktion af CO2-udledningen. Og det behøver ikke at være kedeligt eller gå ud over vores sundhed og ernæring. Eller hvad? Vi diskuterer, om, og hvordan, såvel velkendte, som nye, grønne fødevarer, baseret på ældgamle teknologier, kan blive en velsmagende og ernæringsrig medspiller i omstillingen af vores fødevaresystem og spisevaner. Undervejs vil Claus Meyer, professor i ernæring, Arne Astrup, og professor fra Institut for Fødevarevidenskab på KU, Marianne Nissen Lund, byde ind med hver deres perspektiver, mens vi håndterer nogle af de fremmeste plantebaserede fødevarer, der udgør en væsentlig komponent i fremtidens kulinariske univers.

Eventdetaljer

16. juni 2023

VIS FLERE  

VIS FÆRRE  


Deltagere

Ida Auken

Folketingsmedlem

Socialdemokratiet

Marianne Nissen Lund

Professor

Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet

Arne Astrup

Senior Vice President

Novo Nordisk Fonden

Ida Ebbensgaard

Journalist og ordstyrer

Selvstændig

Claus Meyer

Kulinarisk entreprenør

Claus Meyer


Eventdetaljer