
Vi diskuterer fremtidens mad med Claus Meyer
Dansk Industri, Dansk Erhverv, Novo Nordisk Fonden
Interview/samtale - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø og energi
Vores fødevaresystem er i ubalance og har stor negativ indvirkning på klimaaftrykket. En alt for stor andel af dyrkningsjorden går til animalsk produktion eller til produktion af dyrefoder. Vi er derfor nødt til at spise langt mere fra planten end fra dyret end vi gør i dag. En omstilling af vores fødevarevaner er en af de enkleste veje til en markant reduktion af CO2-udledningen. Og det behøver ikke at være kedeligt eller gå ud over vores sundhed og ernæring. Eller hvad? Vi diskuterer, om, og hvordan, såvel velkendte, som nye, grønne fødevarer, baseret på ældgamle teknologier, kan blive en velsmagende og ernæringsrig medspiller i omstillingen af vores fødevaresystem og spisevaner. Undervejs vil Claus Meyer, professor i ernæring, Arne Astrup, og professor fra Institut for Fødevarevidenskab på KU, Marianne Nissen Lund, byde ind med hver deres perspektiver, mens vi håndterer nogle af de fremmeste plantebaserede fødevarer, der udgør en væsentlig komponent i fremtidens kulinariske univers.
16. juni 2023
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Ida Auken
Folketingsmedlem
Socialdemokratiet
Marianne Nissen Lund
Professor
Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet
Arne Astrup
Senior Vice President
Novo Nordisk Fonden
Ida Ebbensgaard
Journalist og ordstyrer
Selvstændig
Claus Meyer
Kulinarisk entreprenør
Claus Meyer