Østre Gasværk og Folkeklubben fejrer åbningen af Folkemødet 2017

Folkemødet bliver i år ikke helt, som det plejer. Den nye forening bag folkemødet vil skabe mere liv og fælles gratis oplevelser på Folkemødet - og det skal ske med udgangspunkt i Cirkuspladsen med dens Hovedscene og BL’s Dome. Derfor kan Foreningen nu løfte sløret for de første to af flere indslag på Hovedscenen; Østre Gasværk og Folkeklubben.

Cirkuspladsen i Allinge er - med Hovedscenens placering med Østersøen som bagtæppe og BL’s Dome som et ikon over Folkemødet - Folkemødets hjerte. Det er her, det for alvor sker, når tusindvis af mennesker drager mod Allinge på Bornholm til fire dages Folkemøde.

Det ønsker den nye Forening bag Folkemødet i endnu højere grad at iscenesætte. Derfor vil Cirkuspladsen udover stadig at være kulisse, når bl.a. Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, og de andre partiledere holder taler i løbet af dagen, også være stedet man går hen om aftenen for at hylde fællesskabet og Folkemødet. 

Østre Gasværk skyder aftenunderholdeningen igang

Torsdag aften åbner Østre Gasværk således Folkemødets aftenunderholdning. Østre Gasværk har planlagt en begivenhedsrig event, hvor de hylder kunsten i det politiske håndværk og sætter gang i festivalen:

"Østre Gasværk Teater er jo et teater for hele folket. På sidste års Folkemøde havde vi en del arrangementer i vores telt på Allinge Havn, hvor der absolut ikke var plads til alle. Så derfor bliver det fantastisk at lave åbningsshowet på Hovedscenen, hvor der er plads til alle. Vi bygger videre på vores arrangementer fra sidste år og lover at give den fuld gas med nogle store danske kunstnere." Udtaler Direktør Pia Jette Hansen 

Folkeklubben byder op til dans

Det er til tider blevet efterlyst, at Folkemødet dannede ramme for flere fælles oplevelser, som kunne samle det stadig større publikum, som deltager i Allinge. Oplevelser, der vel at mærke er tilgængelige for alle. Det har fået den nye forening bag Folkemødet til at handle ved at finde arrangementer, der kan vises frem på Hovedscenen.

I år har Foreningen derfor valgt at lave et samarbejde med Demokratiscenen og kunstner- og formidlerorganisationernes fællesnævner Stage of Arts; resultatet er blevet, at det danske band Folkeklubben leverer popsange til den tænkende hjerne og det bankende hjerte, når de går på Hovedscenen umiddelbart efter Østre Gasværk.

”Jeg er utrolig tilfreds med, at vi nu kan løfte lidt at sløret for programmet på Hovedscenen, og jeg er rigtig stolt af, at en så markant kulturinstitution som Østre Gasværk vil være med til at kuratere vores torsdag aften. Et af mine mål for Folkemødet har været, at alle har et sted at tage hen og se og høre gratis aftenunderholdning efter en god dag med masser af debatter. Jeg er overbevist om, at Østre Gasværk og Folkeklubben kan få vores aftenunderholdning godt fra land – og jeg håber, at såvel bornholmere som alle andre vil tage godt imod det nye tiltag.” udtaler Direktør for Foreningen Folkemødet, Mads Akselbo Holm.

BL’s Dome og Danchells anlæg

Udover den fælles aftenunderholdning på Hovedscenen, har BL – Danmarks Almene Boliger og LOA mfl. i BL’s Dome sammensat et spændende program, der hver aften fortsætter, når Hovedscenen lukker ned.  Derudover vil man i år i Danchells anlæg kunne finde Toga vinstue, der sammen med Anette Heick og Jesper Vollmer med RÅ inviterer til hygge og fællesskab mens Cava Bar sørger for lækre cocktails.

I løbet af de kommende måneder frem til Folkemødet vil Folkemødet annoncere flere nyheder og indhold for årets program.