Vis menu

Bertel Haarder og 175 unge bornholmere fornyer Folkemødet

Hvordan bliver det mere interessant for unge at engagere sig i folkestyret – og i Folkemødet i Allinge? Det spørgsmål besvarer 2.g’erne på Campus Bornholm i næste uge.

Når 2.g’erne på stx møder i skole på Campus Bornholm på mandag, bliver det til en skoledag ud over det sædvanlige. I festsalen venter der de 175 unge bornholmere et samarbejde med tidligere minister Bertel Haarder. Som en af ophavsmændene til Folkemødet i Allinge kommer Bertel Haarder til Rønne for at inspirere eleverne til en uge, hvor de har til opgave at forny folkestyret, så det appellerer bedre til unge.

Det er Foreningen Folkemødet, der har inviteret de unge til at forny den demokratiske debatform og helt konkret gøre det mere interessant for unge mennesker at engagere sig i Folkemødet. Campus Bornholm har grebet invitationen, så 2.g’erne bruger en tværfaglig temauge, det såkaldte AT5-forløb, på at udvikle forslag til foryngelse af Folkemødet.


”Folkemødet har i dag godt fat i de unge, der i forvejen er aktive i politik og organisationer, og de sætter deres unikke præg på både Ungdomscampen og mange events. Vores mål med samarbejdet med Campus er at tiltrække endnu flere unge og meget gerne dem, der ellers ikke deltager aktivt i den demokratiske dialog,” forklarer Mads Holm, direktør for Foreningen Folkemødet.


Eleverne træner innovation
Innovation er i stigende grad kommet på skoleskemaet i gymnasiet, og temaugen, der skal udvikle Folkemødet, er også blevet til i et samarbejde med Fonden for Entreprenørskab Bornholm. Fondens andel i projektet er at udvikle elevernes innovative kompetencer. Som Tau Rebecca Mikkelsen, der er regionsleder for Fonden for Entreprenørskab Bornholm, udtrykker det: ”Det er essentielt, at vores børn og unge trænes i at se nye muligheder og lærer at være nysgerrige, undersøgende, kreative og at udfordre det velkendte. Det er i dét spændingsfelt, at der opstår nye og endnu bedre løsninger.”


"Innovation generelt, og dette samarbejde i særdeleshed, giver eleverne mulighed for at arbejde med virkelighedsnære emner, og skabe løsninger som omsættes til virkelighed, hvis de er gode nok,” forklarer uddannelsesleder Klaus Kristiansen fra Campus og tilføjer:  ”Det virker motiverende – og måske lidt angstprovokerende – at Folkemødet forventer, at der på fredag ligger løsninger, som kan gøre Folkemødet endnu bedre.” 


Folkemøde hele året rundt
Samarbejdet på Campus Bornholm er det første af en række initiativer i Foreningen Folkemødets nye program FM365, som er støttet af Bornholms Vækstforum. Med FM365, vil Foreningen Folkemødet i samarbejde med lokale ildsjæle og institutioner sprede Folkemødets mål om at skabe nye og anderledes demokratiske samtaler ud på hele øen – hele året rundt og ikke kun i uge 24.