Vis menu

Stegt flæsk på Folkemødet

Danish Crown bliver partner for Folkemødet på Bornholm, hvor tre madboder skal bruges til at fortælle gode historier om råvarerne.

Normalt er Bornholm kendt for røgede sild, men når Folkemødet går i luften om to uger, bliver det også med stegt flæsk på menuen.

Hidtil har Danish Crown hvert år deltaget i enkelte debatter på Folkemødet, og sidste år var Danish Crown Beef til stede med en foodtruck, der solgte burgers, og det har nu udviklet sig til et partnerskab med Folkemødet.


"Vi har fået en mulighed for at være synlige med hele udgangspunktet for vores virksomhed, nemlig det gode måltid. Som måltidspartner kommer vi til at have en stor madbod centralt på festivalpladsen, hvor vores bornholmske landmænd har lovet at hjælpe til med både at sælge stegt flæsk og burgere. Samtidig kan de ikke mindst tage en snak med dem, der gerne vil vide lidt mere om, hvordan vores produkter bliver til fra jord til bord",
 siger Astrid Gade Nielsen, der er direktør med ansvar for kommunikation, CSR og Public Affairs i Danish Crown.


Folkemødets direktør Mads Holm glæder sig også over det nye partnerskab. Danish Crown er en af øens største arbejdspladser, så for Folkemødet er det næsten en lokal partner, siger han og fortsætter:


”Folkemødet skal mætte 100.000 deltagere over fire dage, og det er en mærkbar gevinst for os at få en stor fødevareproducent som Danish Crown med til at løfte denne komplekse opgave. At det så også giver Folkemødet den danske nationalret på menukortet er bare sjovt.”


Udover stegt flæsk vil Danish Crowns datterselskab Tulip have en stor pølsevogn midt i Allinge og Danish Crown Beef ruller foodtrucken ”Beef on Wheels” ind lige foran pressecenteret og tæt på den største debatscene. Astrid Gade Nielsen understreger, at Danish Crowns tilstedeværelse på Folkemødet handler om mere langt mere end at servere mad:

"Vi vil selvfølgelig gerne give både politikerne og andre meningsdannere et bredere og mere nuanceret syn på, hvad vores ejere og vi står for som virksomhed," siger hun og fortsætter:


"Det bliver meget spændende at møde deltagerne på Folkemødet og høre om deres syn på både Danish Crown og dansk landbrug. Vi skal heller ikke glemme, at vi er den næststørste private virksomhed på Bornholm, så der er mange perspektiver i vores partnerskab med Folkemødet."


Folkemødet afvikles i Allinge fra den 14. til den 17. juni.