Vis menu

30.000 mennesker med til at åbne Folkemødet 2018

Folkemødet ser i år ud til at sætte nye rekorder. Allerede på førstedagen meldte Bornholms Politi, at der var flere besøgende på pladsen i Allinge end set på nogen tidligere åbningsdag i Folkemødets historie.

Omkring 30.000 mennesker gik gennem byen, og af dem ankom de 10.000 til Allinge i bil, lød vurderingen, som bl.a. bygger på Politiets trafiktælling ved indfaldsvejen til byen.

Folkemødet begyndte i år en halv time tidligere end normalt, og ved åbningsceremonien på Hovedscenen kl. 11.30 havde op imod 8000 mennesker fundet vej til Cirkuspladsen i det fine vejr.


Fuldt hus på campingpladserne

Foreningen Folkemødet havde allerede på forhånd mærket den store interesse. Blandt andet blev Folkecampen, hvor gæsterne kan overnatte i teltvogne og træhytter, udsolgt på kun en time. Og Ungdomscampen, hvor unge kan overnatte gratis med deres eget telt, er også fuldt booket. Selv om der i år er skabt ekstra pladser til i alt 2300 overnattende, har Folkemødet stadig måttet afvise omkring 300 på grund af pladsmangel. Til sammenligning var Ungdomscampen ikke helt booked i 2017.


Fly og færger pressede

Både fly, færger og busser har løbende meldt om stort pres på deres billetsalg i Folkemøde-ugen. Og det, selv om de alle har sat ekstra kapacitet ind på overfarter og afgange.

Danish Air Transport – DAT har således i år 200 flyvninger til og fra Bornholm under Folkemødet, mod 173 afgange sidste år.

100.000 mennesker har de seneste to år deltaget i Folkemødet, ifølge Bornholms Politi. Landets store demokratifestival foregår altid i uge 24 og løber over fire dage fra torsdag til søndag.