Vis menu

Her er de nominerede til årets Dialogpris

For sjette år i træk uddeles Dialogprisen på Folkemødet til den politiker, der i løbet af året har været bedst til at lytte og gå i konstruktiv dialog.

Den gode dialog mellem politikere, beslutningstagerne, interesseorganisationer og borgere er omdrejningspunktet for Folkemødet på Bornholm. Derfor uddeler man hvert år Dialogprisen til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten i det forgangne år samt under Folkemødet. Vinderen modtager en statuette, der går videre til næste års vinder, samt mulighed for at holde en tale på Hovedscenen ved næste års prisoverrækkelse.

I år er de nominerede:

Pernille Rosenkrantz Theil, Socialdemokratiet, MF, som juryen nominerer for sin rummelige og dialogsøgende stil i den offentlige debat, der viser, at lydhørhed godt kan kombineres med klare og skarpe holdninger.

Jan E. Jørgensen, Venstre, MF, og kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg, som juryen blandt andet fremhæver for hans mod og hæderlighed til også at tage debatter, hvor hans position står for skud.

Mette Abildgaard, Konservative, MF, der nomineres, fordi hun ifølge juryen ikke er bange for at deltage i en debat og give sine holdninger til kende - også på de sociale medier, hvor hun er tilgængelig for folket i ordets bogstaveligste forstand.

Jacob Mark, SF, MF, hvor juryen fremhæver hans oprigtige interesse i at mødes med folk, uanset hvor i samfundet de arbejder eller bor, hvilket åbner vejen for en klar dialog, der kan gå begge veje.

Dan Jørgensen, Socialdemokratiet, MF, som juryen blandt andet nominerer, fordi han både følger og starter dialogen igennem podcasts og turneer rundt i landet, hvor han altid er åben for en snak med kollegaer såvel som danskerne generelt.

Prisen overrækkes søndag 17. juni kl 9-10 på Cirkuspladsen, hvor alle selvfølgelig er velkomne.

Bag Dialogprisen står Foreningen Folkemødet, Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS), LEAD Agency og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Afstemningen åbner 14. juni kl 12, og man kan afgive sin stemme via Folkemødets app eller på http://dialogprisen.dk/. Afstemningen lukker lørdag d. 16. juni kl 19.

Om Dialogprisen
Dialogprisen uddeles hvert år på Folkemødet til en politiker, der i løbet af året har været bedst til at lytte og gå i konstruktiv dialog.
Vinderen modtager en statuette, der går videre til næste års vinder, samt mulighed for at holde en tale på Hovedscenen ved næste års prisoverrækkelse. Bag Dialogprisen står Foreningen Folkemødet, Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS), LEAD Agency og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere modtagere af dialogprisen: 

  • 2013: Esben Lunde Larsen (Venstre)
  • 2014: Pia Olsen Dyhr (SF)
  • 2015: Ida Auken (Radikale)
  • 2016: Uffe Elbæk (Alternativet)
  • 2017: Liselott Blixt (DF)

Sådan stemmer du:
Når afstemningen åbner 14. juni kl 12, kan man enten stemme via Folkemødets App under ”info” eller på http://dialogprisen.dk/. Her er der også mulighed for at læse mere om de nominerede.

Afstemningen lukker lørdag d. 16. juni kl 19.

Prisen overrækkes søndag 17. juni kl 9-10 på Cirkuspladsen, hvor alle er velkomne.