Vis menu

Hvordan er det at være praktikant på Folkemødet?

Foreningen Folkemødet søger hvert år praktikanter, der skal være med til at understøtte og udvikle det arbejde, som allerede er i gang frem mod uge 24, hvor Folkemødet løber af stablen.
Men hvordan er det at være praktikant på Folkemødet? Læs om tre tidligere praktikanters oplevelse og læs mere om de forskellige praktikopslag.

Hvad kan man forvente som praktikant på Folkemødet? Hvordan er det at arbejde målrettet mod en stor "finale"? Og hvordan er det overhovedet at være praktikant på Bornholm? 

Der kan være mange spørgsmål, når man som studerende skal søge praktikplads. Vi har samlet lidt erfaringer fra vores tidligere praktikanter - så kan du høre det fra dem, og ikke os. Og har du stadig spørgsmål efter at have læst om Ene, Laura og Emma's oplevevelser, er du altid velkommen til at kontakte os for at høre mere. 

 

Ene, bæredygtighedspraktikant

Ene var i foråret 2019 bæredygtighedspraktikant, og studerer til daglig Fødevare og ledelse på Københavns Professionshøjskole. Sammen med Folkemødets bæredygtighedsansvarlig, Emil, udviklede hun bl.a. bæredygtighedsstrategier og etablerede partnerskaber om kampen mod madspild på Folkemødet.

Samtidig tog Ene den fulde bornholmer- og Folkemødeoplevelse, og boede igennem praktikperioden i Allinge. Ifølge Ene får man som praktikant, stor indflydelse på sin arbejde og Folkemødet:

"Som praktikant hos Foreningen Folkemødet, bliver du betragtet som medarbejder, du bliver taget alvorligt, får mulighed for at implementere dine idéer og præge arbejdet omkring planlægning af Danmarks største demokratifestival. Derudover bor du på den skønneste ø!"

 

Laura, kommunikationspraktikant

Laura var i foråret 2019 kommunikationspraktikant under Kommunikationsansvarlig, Pelle Nybirk. Med et studie på KU i statskundskab lå en praktikplads på Folkemødet lige for:

"Jeg valgte netop Foreningen Folkemødet, da jeg altid er kommet på Folkemødet og elsker det, og tænkte, at jeg netop kunne kombinere det med min politiske uddannelse og interesse."

Ligesom Ene, beskriver Laura også hvordan man som praktikant bliver en del af holdet:

"En ting, jeg husker helt klart fra min start i februar 2019 er, at jeg med det samme fik at vide, at jeg ikke skulle se mig selv som praktikant. Jeg var en del af Folkemøde-teamet på (mere eller mindre) lige fod med alle de andre - med alt hvad det indebar. Og det var mega fedt! Med praktikpladsen følger en masse ansvar, og du har mulighed for selv at præge dine opgaver."

Og selvom arbejdet med Folkemødet til tider kan være hårdt, er det en oplevelse man ikke vil gå glip af:

"Det var uden tvivl det sjoveste halve år i løbet af min uddannelse, og jeg lærte en hel masse. Derudover er der også gode muligheder for at sparre med både Pelle og foreningens øvrige ansatte i forbindelse med en eventuel praktikopgave, hvilket jeg også benyttede mig en del af.

Du kommer til at arbejde med et sjovt og hyggeligt bornholmerteam, og det kan helt klart anbefales at tage sin praktikplads her. Både inden for en uddannelse i fx statskundskab, kommunikation eller noget helt tredje.
Det kræver blot, at du er klar på at lægge en masse tid og energi i et mega fedt projekt - særligt jo tættere man kommer på uge 24."

 

Emma, frivilligpraktiktant

Emma var frivilligpraktikant i foråret 2019, og studerer til daglig Engelsk på Københavns Universitet. Som frivilligpraktikant var hun med til at planlægge Folkemødets arbejde med de mange frivillige i tæt samarbejde med den frivilligansvarlige. Opgaverne var meget varierede og som Emma selv siger, så lærer man meget: 

"I min tid som praktikant hos Folkemødet, lærte jeg uendeligt meget om kommunikation, administration, event-planlægning og meget andet der giver guf til CV’et. Jeg har sjældent lært så meget om så mange forskellige områder på så kort tid. Ligeså vigtigt var også det sammenhold jeg blev en del af og de kontakter jeg opbyggede under forløbet. Det kan helt sikkert anbefales!"

 

Bliv praktikant på Folkemødet

Kunne det være noget for dig at blive praktikant på Folkemødet? Læs mere her.