Vis menu

Foreningen Folkemødet får ny formand

Jann Sjursen er valgt som ny formand for Foreningen Folkemødet. Det skete, da Foreningen afholdt generalforsamling, hvor der samtidig blev valgt en ny bestyrelse. Derudover blev der set tilbage på året 2018 samt tilføjet tre ny medlemmer til Foreningen.

 

“Folkemødet skal være hele Danmarks forsamlingshus.”


Sådan udtalte den nyvalgte formand Jann Sjursen, der til daglig er formand for Rådet for Socialt Udsatte og tidligere generalsekretær for CARITAS Danmark, om sine visioner for Folkemødet.


Han blev mandag aften valgt til Foreningen Folkemødets bestyrelse og konstitueret som ny formand. Forinden kunne den fungerende formand, Winni Grosbøll (borgmester i Bornholms Regionskommune), berette om året 2018 og nu give stafetten videre til den nye formand, Jann Sjursen, der glæder sig til at skulle stå i spidsen for den udvikling, Folkemødet står overfor:


”Jeg glæder mig over at få mulighed for sammen med mange gode kræfter at præge arbejdet med den fortsatte udvikling af Folkemødet. Folkemødet er for mig hele Danmarks forsamlingshus - åbent for alle. Stedet hvor borgere og beslutningstager mødes for at lytte og diskutere for på den måde at give vitaminer til vores folkestyre og demokrati, ja, vores fællesskab. Derfor må Folkemødet også meget gerne skabe rammer for at kaste blik på det fælles, sådan som det sker i år, hvor FN's Verdensmål er i fokus.”


Udover Jann Sjursen består Foreningen Folkemødets bestyrelse af:

 • Vibe Klarup, Direktør for Hjem til Alle Alliancen og næstformand i Foreningen Folkemødet
 • Winni Grosbøll, Borgmester i Bornholms Regionskommune
 • Bruno Månsson, Advokat og indehaver af Paragraf Plus med møderet for Højesteret
 • Connie Hedegaard, Bestyrelsesformand i Concito – Danmarks grønne tænketank
 • Olav Hesseldahl, Engagementsdirektør i Ungdomsbureaet og medskaber af Ungdommens Folkemøde

 

Nye medlemmer af Foreningen Folkemødet
Udover valg af ny bestyrelse, blev Foreningen Folkemødets medlemskreds udvidet med tre nye medlemmer, der alle skal være med til at udvikle Folkemødet fremover.

De tre nye medlemmer er:

 • Charlotte Bach Thomassen, Formand i DGI
 • Signe Lopdrup, direktør i Roskilde Festival-gruppen
 • John Wagner, direktør i De Samvirkende Købmænd

Medlemskredsen svarer til et traditionelt ”advisory board”, hvor medlemmerne bidrager aktivt til arbejdet med at udvikle Folkemødet - blandt andet ved at stille deres viden og netværk til rådighed. Medlemskredsen består nu af i alt 15 medlemmer. Foruden de tre nye medlemmer og bestyrelsen, består medlemskredsen af:

 • Lene Frigaard, Sektionsleder på Bornholms Hospital og næstformand i Bornholms Idræts- og Kulturcenter
 • Susanne Hegelund, Partner i Hegelund & Mose
 • Esben Danielsen, Direktør i Lokale- og Anlægsfonden
 • Allan Hansen, direktør i Nordisk Film
 • Mikkel Marschall, Grundlægger samt ejer af Sol over Gudhjem og ejer af Bornholms Kildevand
 • Lisbeth Trinskjær, Formand for Folkehøjskolernes Forening i Danmark

 
2018 bød på overskud og solskin
Folkemødet 2018 bød på fire solskinsdage i Allinge og et overskud på lige under en million kroner. De hjemtagne opgaver med udlejning af telte, inventar m.v., strålende solskinsvejr og flere partnerskaber har betydet en sund økonomi i Foreningen. Direktør Mads Akselbo Holm forklarer:


2018 var et godt år. Vi har fået opbygget et stærkt sekretariat, der hviler på et solidt økonomisk fundament. Dette takket være dygtige medarbejdere, solid opbakning fra partnere og fondskredsen og selvfølgelig fire dages smuk solskin. Resultatet betyder, at vi både kan igangsætte nye initiativer og styrke egenkapitalen, så vi også er klar den dag, vi oplever fire dage med regn.”


Yderligere information

Fungerende formand, Winni Grosbølls mundtlige beretning
Foreningen Folkemødets Årsskrift 2018

Ved yderligere spørgsmål kontakt venligst

Jann Sjursen, Formand i Foreningen Folkemødet – jannsjursen@hotmail.com / 3026 4901

Mads Akselbo Holm, direktør i Foreningen Folkemødet – mads@folkemoedet.dk / 3070 1439

Pelle Nybirk, Kommunikationsansvarlig i Foreningen Folkemødet – pelle@folkemoedet.dk / 2046 2416