Vis menu

Folkemødet indgår bæredygtighedspartnerskaber

Foreningen Folkemødet har lanceret en ny partnerskabskategori med navnet Bæredygtighedspartnere. Med denne kategori ønsker Foreningen Folkemødet at gøre Folkemødet mere bæredygtigt og skabe en platform for bæredygtighedsdebatten.  

Som noget nyt i år har Foreningen Folkemødet oprettet en nye kategori for partnerskaber: Bæredygtighedspartnere. Foreningen Folkemødet ønsker for det første, at Folkemødet skal være mere bæredygtigt. Derfor indgås der partnerskaber med organisationer og virksomheder, som kan hjælpe med at gøre Folkemødet mere bæredygtigt. Derudover ønsker Foreningen Folkemødet fremadrettet at indgå partnerskaber med organisationer, som kan være med til at løfte den indholdsmæssige del af Folkemødet omkring bæredygtighed yderligere. Hensigten er således, at partnerne kan udvikle og præge bæredygtighedsdagsordenen med Folkemødet som platform.


Souschef i Foreningen Folkemødet, Jørgen HK Jepsen, fortæller om formålet med den nye partnerskabskategori:


“Med Verdensmålene som tema for årets Folkemøde har vi kigget indad og set på, hvordan vi kan gøre Folkemødet mere bæredygtigt. Vi har ikke al den nødvendige viden selv. Derfor allierer vi os med eksperter, dygtige organisationer og arrangører, som ved mere end os, og som kan hjælpe os med at udvikle Folkemødet. Både i forhold til det praktiske, men samtidig for at skabe det indhold, der skal være med til at løfte den bæredygtige udvikling fremadrettet.”
 


En af de organisationer, som Folkemødet har indgået et bæredygtighedspartnerskab med, er Globalt Fokus - en platform for danske foreninger og organisationer, som er engageret i internationale udviklings-, miljø- og humanitære aktiviteter. Globalt Fokus vil ligesom på sidste års Folkemøde koordinere Verdensmålenes Plads, der skal løfte vor tids vigtigste samtale om de 17 Verdensmål højere og videre samt skabe nye partnerskaber og ideer til, hvordan målene kan indfries. Værtsgruppen bag pladsen består udover Globalt Fokus af Dansk Industri, Fagbevægelsens Hovedorganisation, 2030-netværket på Christiansborg og dets rådgivende 2030-panel. Et godt eksempel på de nye partnerskaber, der skal til for, at Danmark og verden kommer i mål i 2030. 
 Projektleder for Verdensmålenes Plads på Folkemødet, Rina Lauritzen Trautner, udtaler om Verdensmålenes Plads: 


“Verdensmålenes Plads har fået betegnelsen "hjertet" i årets Verdensmålstema af Foreningen Folkemødet. Verdensmålenes Plads er kun Verdensmålenes - og derfor alles. Værtsgruppen bag pladsen inviterer alle besøgende til at deltage i tværsektorielle samtaler, løsninger og ideer for opnåelse af de 17 Verdensmål. Pladsen har i år særligt fokus på det bærende principper bag Verdensmålene ”Leave No One Behind” - at ingen må lades i stikken, og for at verden kommer i mål i 2030, skal alle – også de svageste grupper og lande -med i den bæredygtige udvikling.”


“På Verdensmålenes Plads kan du opleve, hvad andre gør for målene i Danmark og globalt samtidig med, at du selv kan få måder til at handle bæredygtigt på. I Verdensmålenes Telt kan du deltage i 30 events på tværs af de 17 Verdensmål om vor tids vigtigste samtale sat i scene af mere end 70 medarrangører, der samarbejder på tværs af sektorer. Du kan blive klogere på Danmarks verdensmålsportal, nyde bæredygtig mad fra madboden, der serverer og forklarer bæredygtig mad til pladsens besøgende, og ikke mindst være en del af aftenens fester med afsæt i pladsens Verdens Bedste Bæredygtige Bar.”
 


Udover værtsgruppen bag Verdensmålenes Plads består den nye partnerskabskategori af entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsen
, der i samarbejde med Boligselskabet Sjælland, Vilhelm Lauritzen arkitekter og Holmsgaard rådgivende ingeniør bidrager med en spændende konstruktion udformet i genanvendelige bæredygtige materialer til afholdelse af debatter.Stop Spild Af Mad samt Danmarks Restauranter og Caféer er også blandt gruppen af nye Bæredygtighedspartnere. Foreningen Folkemødet har gennem de seneste fem år indgået samarbejdet for at minimere madspild på Folkemødet og glæder sig derfor over, at Stop Spild Af Mad samt Danmarks Restauranter og Caféer er blevet Bæredygtighedspartner i dagsordenen Folkemødet Mod Madspild. Samarbejdet indebærer indsamling af overskudsmad i samarbejde med Stop Spild Lokalt Bornholm, mulighed for, at festivalgæsterne kan benytte en treatbox (doggybag) samt udviklingen af nye tiltag mod madspild. 


For yderligere information, kontakt venligst:
Jørgen HK Jepsen, Souschef, Foreningen Folkemødet – joergen@folkemoedet.dk / 30 70 14 41
Pelle Nybirk, Kommunikationsansvarlig, Foreningen Folkemødet – pelle@folkemoedet.dk / 20 46 24 16