Vis menu

Valgfolkemøde på Kvægtorvet den 19. maj

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet folketingsvalg med afholdelse den 5. juni. Valgkampen er derfor i fuld gang, og i den forbindelse afholder TV 2 med bistand fra Foreningen Folkemødet som noget nyt Valgfolkemøde på Kvægtorvet i Odense søndag den 19. maj, hvor vælgere og politikere inviteres til en hel dag med samtale og debat midt i en intens valgkamp.  

Denne dag vil stå i demokratiets tegn, hvor alle 1opstillingsberettigede partier stiller op med deres toppolitikere og kandidater til debat-arrangementer og samtaler med vælgerne. I bedste Folkemødestil vil hvert parti tilmed få et område, hvor de kan byde gæsterne inden for til en lille snak.  

Foreningen Folkemødets direktør, Mads Akselbo Holm, ser frem til at kunne udvide dialogen og debatten, som normalt kun foregår i uge 24 på Bornholm under Folkemødet til at foregå hele året og over hele landet: 

”Folkemødet har fået en unik position i det danske deltagelsesdemokrati. Den position, ønsker vi, skal bidrage til, at vi ikke blot skaber dialog og debat på Folkemødet i Allinge, men hele året rundt. Derfor var det helt naturligt for os at indgå samarbejde med TV2 Danmark om udviklingen af Valgfolkemødet." 

“Vores håb er, at vi sammen med TV2 Danmark kan tage det bedste fra Folkemødet i Allinge i uge 24, hvor fællesskab, respekt og dialog er bærende elementer og omsætte det i de nyskabende rammer på Kvægtorvet, så vi får et tiltrængt nyt tiltag i den danske valgkamp.” 

Aktiviteter hele dagen

Det hele foregår i TV 2’s hovedsæde på Kvægtorvet i Odense, hvor området åbner klokken 9.00 og lukker klokken 19.00. Arrangementer og aktiviteter starter klokken 10.00. Klokken 20.00 er der topmøde, hvor de to statsministerkandidater Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) mødes til politisk duel.  

“Når vi på TV 2 under valgkampen i højere grad vil ud fra Christiansborg og dække valget med hele Danmark som udgangspunkt, sker det for at være tættere på, hvad danskerne finder vigtig og især ønsker at debattere. Valgfolkemødet på Kvægtorvet er et glimrende eksempel, for det bliver stedet, hvor vi samler politikere og vælgere, og hvor vi vil genoplive og forny den levende, demokratiske debat,” udtaler TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz om arrangementet.  

 

Vil du med?

Adgang til området er gratis, men tilmelding er hensigtsmæssig af hensyn til bespisning og sikkerhedsmæssige forhold. Du kan læse mere om Valgfolkemødet, se programmet og tilmelde dig her: https://app.tame.events/valgfolkemoede

Kan du ikke selv være i Odense denne dag, er der dog også mulighed for at følge det hele på TV 2, TV 2 Regionerne, TV 2 News, tv2.dk samt TV 2 Play. Også de otte TV 2 Regioner vil være til stede på Valgfolkemødet med egne redaktioner og en fælles debatscene, hvor nære, regionale emner kommer til diskussion mellem politikere og vælgere.