Vis menu

Fredag er og bliver Folkemødets største dag

Igen i dag har vi været heldige med vejret – og dét kan mærkes på antallet af besøgende. Omkring 42.000 gæster kiggede forbi Folkemødets anden dag, lyder meldingen fra Bornholms Politi. 

Fredag er historisk set Folkemødets største dag. I 2018 besøgte 43.000 gæster Allinge, og i år er vi næsten oppe på samme besøgstal. På baggrund af trafiktællinger på bus og personbiler, melder Bornholms Politi at omkring 42.000 kiggede forbi Folkemødets anden dag. Dette hænger godt sammen med antallet af events, der i dag er blevet afholdt. Intet mindre end 1277 event har Folkemødets arrangører stået for! Og gode events tiltrækker mange gæster. Så det ser ud til at fredag er og bliver Folkemødets største dag.    

Stort tryk på busdriften
Samtidig gør folkemødegæsterne i høj grad brug af den kollektive trafik, hvilket er en positiv udvikling. Det betyder, at BAT har mere travlt end nogensinde før med at få transporteret folkemødegæster til pladsen. Selvom der har været enkelte forsinkelser, grundet det store antal af passagerer, er det overordnede billede, at BAT’s busdrift har kørt godt – de har sat ekstra busser ind og har alle deres chauffører ude at køre. Der har også været tryk på Folkemødets parkeringspladser – og generelt har der været tryk på transporten fra kl. 08-15.

Flere af dagens gæster er nu på vej hjem, og nu begynder aftenens gæster stille at strømme til. Måske for at opleve Borgens Aften på Hovedscenen, hvor Clement Kjersgaard byder på politisk talkshow, efterfulgt af politisk rockshow med Mogensen/Helveg-band. Aftenens underholdning på Hovedscenen begynder 19.30. 

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix