Vis menu

Mød en erfaren arrangør på Folkemødet

På Folkemødet deltager over 1000 forskellige organisationer, foreninger, partier og virksomheder. Mød et par af dem her.

Danmarks Domstole er en af de arrangører, som har været med fra begyndelsen. I starten var de kun repræsenteret med et lille telt, men siden hen har de udvidet teltet, og har nu også lokket både Advokaterne og byretterne med. De er alle at finde i området ”Lov og orden”.


Henrik Engell Rhod er retspræsident i retten på Bornholm. Han fortæller, at Domstolene ser Folkemødet som værende en demokratifestival. Og da domstolene udgør den tredje statsmagt, og derved er en væsentlig del af demokratiet, ser de det først og fremmest som deres pligt at være repræsenteret.


Ifølge Henrik Engell Rhod har Domstolene stor succes på Folkemødet, i det de faciliterer både oplæg og aktiviteter, der skal oplyse og informere gæsterne om, hvad domstolenes arbejde går ud på. De møder stor glæde fra gæsterne, som altid går fra Domstolenes telt med fornyet viden.


Rigspolitiet er også en af de arrangører, som har været til stede på Folkemødet i mange år.


For dem er det først og fremmest en oplagt mulighed for at kunne være til stede der, hvor borgerne er. Men det er samtidig en god måde at kunne møde borgerne på en anden og mere uformel måde, end man plejer, forklarer Connie Maria Westergaard, chefkonsulent i Rigspolitiets kommunikation.


Rigspolitiet benytter også muligheden for at tale om rekruttering ved at forsøge at skabe en interesse for det at arbejde i politiet. Det gør de blandt andet ved at have mange interaktive aktiviteter, hvor folk kan komme og prøve at opklare en mordgåde, eller børn kan prøve at sidde på en rigtig politimotorcykel.