Vis menu

En lun start blev til en våd affære

30.000 gæster trodsede vejudsigten og lagde vejen forbi Folkemødet. En del tog dog tidligt hjem, da først uvejret kom til Allinge hen på eftermiddagen. 

Lørdagen startede lidt overskyet men lunt – hvilket betød mange glade Folkemødegæster først på dagen.
Da vi kom hen på eftermiddagen, og det var tid til Venstres tale på Hovedscenen, trak de mørke skyer sig dog ind over Allinge, og uvejret resulterede i en aflysning af talen. Gæsterne blev bedt om at søge ly for regnen indendørs og eller i teltene, og Kristian Jensen måtte rykke hen i Domen, hvor en tale og et interview med TV2 News stod klart.

Vejret påvirkede programmet
Hovedscenens program blev generelt påvirket af vejret og resulterede i aflysning af fejringen af Dannebrogs 800-års dag og koncert Peter Sommer og Tiggerne. Verdensmålenes Aften blev rykket til Verdensmålenes telt i en reduceret udgave.
Det har også betydet, at mange arrangementer er blevet påvirket, og man derfor har kunnet opleve aflysninger i programmet. Men taget i betragtning af DMI’s varsling om dårligt vejr hen mod eftermiddagen, strømmede Folkemødegæsterne alligevel til Allinge først på dagen. Her blev de mødt af oplagte arrangører, der stod klar med spændende events. Dog betød eftermiddagens og aftenens vejr, at mange gæster tog hjem tidligere, og der ikke var den store udskiftning af gæster som de andre dage. Det resulterede i, at cirka 30.000 gæster lørdag besøgte Folkemødet, lyder meldingen fra Bornholms Politi.

En våd afslutning på tredjedagen. Men i morgen er der atter en dag, og den står på fælles morgenmad på Cirkuspladsen fra kl. 8.30. DMI siger overskyet og 15 grader, men umiddelbart ingen regn. 


Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau Scanpix