Vis menu

Vær med, når unge rydder op i Allinge Havn søndag

Unge ombord på Ungeskibet inviterer Folkemødets gæster til at hjælpe med at rense Allinge Havn på søndag kl. 10 og sætte fokus på Verdensmål 14 – Livet under vand. Dykkere sendes ned på bunden, mens gæster fra havnekajen kan hjælpe ved at trække liner med cykler, indkøbsvogne og andet op til overfladen. 

De unge ombord på Ungeskibet, der under Folkemødet 2019 ligger til i Allinge Havn, gjorde sidste år en kedelig opdagelse, da sluserne åbnede sig efter årets Folkemøde. Plastikkrus, dåser, papir, cigaret skodder og andre efterladenskaber fra Folkemødets gæster flød rundt på havoverfladen – med direkte kurs mod Østersøen. 


”Vores unge så på affaldet med skræk i øjnene og gav sig straks i kast med at fiske alt det op, de kunne. Det modtog så positiv feedback fra folk på havnen, at vi i år opruster med en egentlig havneoprydning på 
søndag,” fortæller Jacob Antvorskov. 


Ude af øje, ude af sind er ikke gangbart
 
Torsdag morgen sendte de to dykkere ned på bunden for at besigtige forholdene. Dæk, dåser, plastik, stålstativer og meget andet pryder havnens bund, der ikke er blevet renset siden 1979. Da Ungeskibets mandskab ikke regner med at kunne nå at rense hele havnen, så håber de at skabe opmærksomhed om Verdensmål 14 – Livet under vand og gøre opmærksom på, at ude af øje, ude af sind ikke er gangbart.De, der deltager i havnerensningen på søndag kl. 10 kan derfor få en Havfaldssæk med hjem, så de kan fortsætte derhjemme, mens de nyder den skønne natur langs kysterne.