Vis menu

Borgmester modtager Folkemødets Dialogpris 2019

Deltagerne i Folkemødet har peget på borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, Holbæk, som modtager af Folkemødets Dialogpris 2019. Dermed har hun slået de fire folketingsmedlemmer, som også var nominerede til årets pris.

Folkemødets Dialogpris uddeles hvert år til en politiker, som i særlig grad lytter, går i dialog og lader sig påvirke af debatter.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix

Christina K. Hansen fik prisen overrakt ved Folkemødets afslutning i dag kl. 11.30. Her sagde Folkemødets formand som repræsentant for juryen om vinderen:

”Christina K. Hansen rykker gerne fra borgmesterkontoret ud i landsbysamfundene, hvor hun holder ”åbent kontor”. Flere gange har hun været i praktik i kommunale institutioner, hvor hun f.eks. har kørt i rutsjebane i en børnehave og beskåret træer med medarbejdere fra Vej og Park. Hendes autenticitet og ærlighed om, hvad hendes unge alder betyder, er et godt fundament for en åben dialog og politisk debat.”

De fem øvrige nominerede var:

  • Magnus Heunicke, MF, Socialdemokratiet
  • Karsten Lauritzen, skatteminister og MF, Venstre.
  • Trine Torp, MF, SF
  • Mette Abildgaard, MF, Konservative

Under hele Folkemødet har deltagerne kunne stemme på den af de fem, de synes, fortjener prisen.

Facts om Folkemødets Dialogpris

  • Folkemødets Dialogpris uddeles til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatter.
  • Prisen består af hæderen, et diplom, en statuette, der går videre til næste års vinder, og muligheden for at holde en tale på Hovedscenen ved næste års prisoverrækkelse.
  • Juryen er Bornholms borgmester, Winni Grossbøll, samt repræsentanter for de fire partnere bag prisen: formanden for Dansk Folkeoplysnings Samråd, Per Paludan Hunsen, medlem af Dansk Ungdoms Fællesråds forretningsudvalg Chris Preuss, CEO i Lead Agency, Søren Kaster, og formand for Foreningen Folkemøde Jann Sjursen.
  • De foregående vindere er 2013/Esben Lunde Larsen (Venstre), i 2014/Pia Olsen Dyhr (SF), 2015/Ida Auken (Radikale), 2016/Uffe Elbæk (Alternativet), 2017/Lise Lott Blixt (DF) og 2018/Jacob Mark (SF).