Vis menu

Tak for et rekordår!

Et rekordår for Folkemødet. Flere gæster end tidligere. En ramme om hele Folkemødet i FN's 17 Verdensmål, vejr i alle afskygninger og masser af dialog. Folkemødet kan klare det hele. 

Bedst som vi troede, at det ikke kunne vokse sig større, så har årets Folkemøde igen sat nye rekorder for besøgstallet. Særligt fredag var populær og slog rekord med 45.000 besøgende. Dette skete oven på et stort ryk ind om aftenen, som opjusterede det ellers først udmeldte tal på 42.000 gæster. Og med 32.000 gæster om torsdagen blev der også sat ny rekord for en åbningsdag.  

Samtidig har det været en begivenhedsrig festival, der har budt på al slags vejr. Fra strålende sol og bagende varme til tordenvejr og skybrud. Ja, Folkemødet og Bornholm byder på lidt af det hele.  
 
FN’s 17 Verdensmål i fokus  
Vi fik, med hjælp fra vores mere end 1.100 arrangører, sat den bæredygtige udvikling på dagsordenen. Især det nye temaområde Danmark i Verden dannede en stor ramme for de 17 Verdensmål. Med Verdensmålenes Plads havde Folkemødets gæster mulighed for at blive klogere på alt fra sundhed og madspild til menneskerettigheder og ligestilling. Men det var ikke kun på Verdensmålenes Plads, der blev diskuteret Verdensmål. Omkring 70 % af alle events omhandlede ét eller flere Verdensmål. Så Verdensmålene satte i den grad rammen for Folkemødet 2019.  
 
En strålende torsdag 
Årets første Folkemødedag startede diset og kølig. Men kort før den officielle åbning på Hovedscenen kom opklaringen og sørgede for strålende solskinsvejr over Allinge resten af torsdagen. Inden da havde vi tyvstartet Folkemødet med en Walk & Talk i den bornholmske natur. I samarbejde med Ritzau og Folkevandringen.dk blev politikere, organisationer og gæster inviteret til dialog om årets tema: FN’s 17 Verdensmål. Her var plads til spørgsmål, refleksioner, idégenerering og nye samarbejdsmuligheder. Omkring 400 mennesker var med på turen, der sluttede ved Hovedscenen, hvor en propfyldt Cirkusplads åbnede Folkemødet.  


Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix 

En rekord fredag 
Fredag blev Folkemødets varmeste dag. Det gode vejr kunne også mærkes på antallet af besøgende. 45.000 mennesker lagde vejen forbi Folkemødet, hvilket var højere end sidste år. Dette hang også godt sammen med fredagens events. Intet mindre end 1277 events løb af stablen om fredagen – hvilket gør fredagen til den dag med flest afholdte events. Fredag aften sluttede med Borgens aften: Talkshow med Clement og RÆSON og derefter rockshow med Mogensen/Helveg band.  
  
En våd lørdag 
Hvor torsdag og fredag bød på strålende solskin, kneb det med det gode vejr om lørdagen. Selvom dagen startede overskyet men lunt, trak de mørke skyer sig ind over Allinge ud på eftermiddagen. Uvejret resulterede i en aflysning af Venstres tale på Hovedscenen. Ligeledes resulterede vejret i aflysning af fejringen af Dannebrogs 800-års dag og koncert med Peter Sommer og Tiggerne; mens Verdensmålenes Aften blev rykket til Verdensmålenes Telt. 

Med DMI’s varsling om dårligt vejr taget i betragtning, strømmede Folkemødegæsterne alligevel til Allinge først på dagen. Her blev de mødt af oplagte arrangører, der stod klar med spændende events. Dog betød eftermiddagens og aftenens vejr, at mange gæster tog hjem tidligere, og der ikke var den store udskiftning af gæster som de andre dage. Det resulterede i, at cirka 30.000 gæster lørdag besøgte Folkemødet. 

Foto: Pelle Rink Photography

En hyggelig søndag 
Søndag stod på fælles morgenmad, hvor omkring 600 mennesker spiste sammen foran Hovedscenen. Derudover blev der afholdt events rundt om på pladsen, der afrundede og evaluerede Folkemødet 2019. Til den officielle afslutning begejstrede særligt Zapolski Strygerne publikum, der afsluttede deres koncert til stående klapsalver. Under afslutningen blev også Dialogprisen 2019 uddelt. Den gik i år til borgmester i Holbæk, Christina K. Hansen (S), der som den første kommunalpolitiker modtog prisen. Derudover var der tale fra formanden for Foreningen Folkemødet, Jann Sjursen, samt fra Bornholms borgmester, Winni Grosbøll, der som altid officielt lukkeFolkemødet. Omkring 7.000 gæster var med til at lukke Folkemødet, hvilket betød, at det samlede besøgstal for Folkemødet 2019 endte på 114.000.  

 
Dialog, debat og diskussion 
Kært barn har mange navne – men Folkemødet kan det hele. Her er både plads til at snakke med ligesindede eller gå i dialog med en, du er uenig med. I det hele taget er og bliver Folkemødet bare samlingspunktet for den autentiske samtale. På Folkemødet kommer vi hinanden ved og lærer mennesket bag meningerne at kende. Det er det, Folkemødet kan og vil. Derfor er det også med en vis grad af vemod, at vi siger tak for i år. Men vi glæder os allerede til at se jer alle igen i uge 24 næste år, hvor vi fejrer Folkemødets 10-års jubilæum.  

Af hjertet tak. 
 

Vi vil gerne høre din mening  
Folkemødet 2019 er slut – men vi vil så gerne høre om din oplevelse, så vi næste år kan byde på endnu et fantastisk Folkemøde. Hvert år laver Folkemødet i samarbejde med Operate en Folkemødeanalyse, hvor vi spørger Folkemødets gæster og arrangører om deres oplevelser på Folkemødet. Så giv os din mening - både ris og ros er velkomment.  

Deltag i Folkemødenalysen her 

 

Topbillede: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix