Vis menu

Det Gode Event LIVE: En eftermiddag med fokus på den demokratiske samtale

Onsdag d. 5. februar var 100 folkemødedeltagere og arrangører samlet på Teaterøen til en inspirations- og vidensdelingskonference om, hvordan man skaber de bedste events og debatter på Folkemødet. Eftermiddagen blev brugt på kreative oplæg og inddragende workshops. Med kaffen brygget og rouladerne serveret var der god energi til dagens idé- og erfaringsudvekslinger.  

Vend eventet på hovedet og styrk dialogen 

Tænk nyt, når I planlægger jeres events. Sådan lød opfordringen fra Foreningen Folkemødets formand Jann Sjursen og Folkemødets Direktør Mads Akselbo Holm. Derefter skulle de deltagende i bedste Folkemødestil til forskellige workshops med fokus på, hvordan vi skaber de bedste debatter og events på Folkemødet, og hvordan man samtidig styrker den demokratiske samtale. Dagens program stod på seks forskellige workshops med alt fra fokus på repræsentation i debatterne, alternativer til den klassiske paneldebat, samarbejde mellem arrangører og træning af vores 'demokratimuskler' i Demokratifitness - alt sammen med meget engagerede deltagere. 

 

 

 

10 år med Folkemødet 

Når vi mødes d. 11. juni 2020 i Allinge er det 10. gang, der afholdes Folkemøde. Folkemødet har ændret sig for hvert år, og fornyelser er skabt hen ad vejen, men grundstenen er den samme: den demokratiske samtale og den uhøjtidelige dialog mellem beslutningstagere, politikere og borgere. Folkemødet 2020 vil sætte den demokratiske samtale i højsædet og Det Gode Event LIVE var således en kick-start på at få arrangeret et Folkemøde med nye spændende former for events i den demokratiske samtales ånd. Og i løbet af dagens program blev det tydeligt, at det ikke kræver en forkromet kreativ plan, for at gøre debatter og events mere alsidige og åbne for publikum. At give sin sidemakker hånden og præsentere sig selv for hinanden, ved at indrette sine debattelte anderledes eller ved at sørge for et mangfoldigt debatpanel i sine eventskan man skabe en helt ny stemning og engagement hos de deltagende. Enkelte nye tiltag kan gøre en stor forskel. 

 

 

 

 

 

Byttebørs  

Gode ideer og erfaringer skal deles. Det har været et ønske fra vores arrangører, at man i planlægningen af sine events kunne få etableret en byttebørs, så kan man samarbejde på tværs af organisationer og få overblik over, om andre går med samme ideer eller om det kunne være en fordel at gå sammen. Til Det Gode Event LIVE havde vi derfor etableret en analog byttebørs med mulighed for både at tilbyde og efterspørge samarbejde til dette års Folkemøde. Både efterlysninger og bidrag blev hængt op på væggen og du finder bidragene til byttebørsen her.

 

De bedste Folkemødeminder 

Et andet sted i panoramasalen blev væggen dekoreret med deltagernes bedste minder fra Folkemødet igennem tiden. Det er tydeligt, at det er de skæve og anderledes events, der huskes - events hvor de deltagende er blevet inddraget, hvor der er tænkt over set-up'et, hvor kroppen inddrages, hvor panelet består af dem, som debatten handler om og de arrangementer, der taler til flere sanser og får publikum i gang. Væggen med de mange minder var et tydeligt bevis på dagens agenda: at dele de gode og interessante oplevelser, så vi inspireres og lærer af hinanden til fordel for hele Folkemødet og den demokratiske samtale.

 

Samtale - deltagelse - fællesskab

Dagen blev rundet af med besøg af Bertel Haarder. Bertel gav et indblik i Folkemødets udvikling og fortællingen om, hvordan Folkemødet gik fra idé til virkelighed for nu over ti år siden. 

Bertels opfordring til dagens deltagere og alle arrangører på Folkemødet var klar: Vi skal sammen være opmærksomme på at åbne events og debatter på Folkemødet op, så vi får alle med. Folkemødet skal være for alle, og det skal give mening for alle. Derfor er det vigtigt ikke kun at have beslutningstagere og politikere med i debatterne. Dermed indrammede Bertel på fineste vis dagens mål om fokus på den demokratiske samtale, som fordrer deltagelse og fællesskab. 

Vi ser frem til det 10. Folkemøde med den demokratiske samtale i centrum og med masser af nyskabende og mangfoldige events og debatter. 

Her kan du se en film om Det Gode Event LIVE.

 

De mange erfaringer og idéer fra Det Gode Event LIVE udkommer som en del af vores Inspirationskatalog i starten af marts.