Vis menu

Tuborg og Foreningen Folkemødet indfører vaskbare krus på Folkemødet

Foreningen Folkemødet og Tuborg har indgået en ny treårig aftale om at styrke det folkelige og bæredygtige Folkemøde. På Folkemødet 2021 indføres vaskbare krus, som et led i at begrænse mængden af engangsplast og skabe en mere bæredygtig festival. Det blev markeret på et pressemøde i dag i Folkemødehuset.

Folkemødet er demokratiets og samtalens fest. Her mødes borgere og beslutningstagere og bliver klogere på hinanden. Her dyrker vi samtalen og styrker demokratiet. Og ja, nogle gange foregår det over en kold øl.

Indtil nu er disse øl blevet serveret i et engangsplastkrus. Et krus der, når det var tomt, var affald og blot skulle smides ud. Fra 2021 er det slut. Tuborg og Foreningen Folkemødet indfører fra Folkemødet 2021 vaskbare genanvendelige krus, der erstatter de omkring 120.000 krus der normalt bruges i Folkemødets barer og rundt på pladsen.

Samarbejdet med Tuborg og indførslen af vaskbare genanvendelige krus er et led i Foreningens bæredygtighedsstrategi og ambitionen om et engangsplastfrit Folkemøde. Udover at indføre vaskbare krus, havde Foreningen Folkemødet forud for Folkemødet 2020 sagt nej til engangsplast i handouts på Folkemødet og udarbejdet miljøstationer, der sikrer bedre håndtering og sortering af affald.

En snak om bæredygtighed over en kold øl
Aftalen mellem Tuborg og Foreningen Folkemødet blev markeret torsdag den 11. juni ved Folkemødehuset. Her blev aftalen imellem Tuborg og Foreningen Folkemødet underskrevet og Peter Haarh Nielsen, direktør for Carlsberg Danmark, og Mads Akselbo Holm, Direktør i Foreningen Folkemødet, bød på en snak om bæredygtighed og kolde øl - i vaskbare krus selvfølgelig.

Presse, turister og lokale Allingeborgere kiggede forbi og hørte mere om samarbejdet. Et samarbejde der udover at skabe en mere bæredygtig festival, også vil vi skabe et mere indbydende, mere behageligt og mere underholdende Folkemøde.

Historien om de vaskbare krus
Tuborg introducerede sidste år et danskproduceret genbrugsplastglas fra KIFA Plast i Herning på fire af landets største musikfestivaler. Krusene vaskes på stedet, og når de nye genbrugsplastglas bliver slidte, sendes de tilbage til leverandøren, som sørger for, at materialet genanvendes.

Organisationen Plastic Change, der arbejder for at skabe mere opmærksomhed om konsekvenserne af det voksende plastaffald, var med til at udvikle Tuborgs vaskbare plastkrus, og direktør Louise Lerche-Gredal deltog også i markeringen af aftalen. Hos Plastic Change er man glade for, at Foreningen Folkemødet nu introducerer de vaskbare krus og det skridt man dermed tager mod et plastfrit Folkemøde.