Vis menu

Sekretariatsleder i DR bliver ny direktør for Foreningen Folkemødet

Sekretariatsleder i DR, Camilla Laudrup, bliver ny direktør for Foreningen Folkemødet. Den nye direktør tiltræder stillingen den 15. august og besøger i dag Folkemødehuset, for at møde Folkemødesekretariatet og den bornholmske presse.

Foreningen Folkemødet har ansat Camilla Laudrup som ny direktør. Hun skal stå i spidsen for afholdelse og udvikling af Folkemødet samt ledelsen af Folkemødesekretariatet i Allinge. Camilla Laudrup kommer fra en stilling som sekretariatsleder i DR, hvor hun har ledet nogle af DRs største partnerskabsevents og borgerinvolverende projekter, senest det prisvindende projekt ’ultra:bit’ om børn og unges digitale dannelse. Hun har bred erfaring fra både offentlige institutioner, private organisationer og erhvervslivet inden for ledelse, eventudvikling, borgerinddragelse og partnerskaber.

Camilla Laudrup glæder sig til at tiltræde som direktør for Foreningen Folkemødet:

”Folkemødet er for mig en af de vigtigste begivenheder for vores demokratiske debat i Danmark. Det er måske vigtigere end nogensinde, at vi har tillidsfulde møder mellem mennesker med vidt forskelligt syn på samfundets udfordringer og bud på løsninger. Jeg ser frem til – sammen med Folkemødets bestyrelse, sekretariatet i Allinge og Folkemødets mange samarbejdspartnere – at fortsætte med at udvikle de bedste rammer for den demokratiske samtale,” siger Camilla Laudrup, der glæder sig til at sætte folkemødedyderne; samtale, deltagelse og fællesskab i spil.

Camilla Laudrup har i en årrække været projektleder for DR’s deltagelse i Folkemødet.

”Der er ingen tvivl om, at jeg tabte jeg mit hjerte til både Bornholm og til Folkemødet, da jeg i en årrække havde ansvaret for DRs deltagelse i Folkemødet. Jeg er vild med den helt særlige folkemødeånd, der gør, at tusindvis af borgere, politikere, græsrødder, interesseorganisationer og erhvervsliv mødes for at tale, lytte og lære af hinanden. Jeg oplever, at paraderne er nede, når folk mødes på molen, i teltene og under Allinges smukke himmel. Det gør ganske enkelt noget fantastisk godt for den demokratiske debat,” siger hun.

Enig bestyrelse bag ansættelsen
Det er en enig bestyrelse, der har valgt at ansætte Camilla Laudrup, og formand for Foreningen Folkemødet, Jann Sjursen, er heller ikke i tvivl om hvilken kapacitet, Foreningen har fået i Camilla.

”Camilla har med sine erfaringer og kompetencer indenfor bl.a. borgerinddragelse, ledelse og fundraising de værktøjer, der skal bruges for at styrke og udvikle Folkemødet. Hun har gennem sin karriere bevist, at hun både kan lede en sag og en organisation. Ligeledes har hun imponeret os igennem hele rekrutteringsforløbet; og vi ser i bestyrelsen meget frem til samarbejdet om at skabe hele Danmarks Folkemøde,” udtaler Jann Sjursen.

Ligeledes ser borgmester Winni Grosbøll frem til samarbejdet, og pointerer vigtigheden af at udvikle og styrke borgerinddragelsen og Folkemødet:

”Folkemødet er startet med et ønske om at mindske afstanden mellem borger og beslutninger. At vi gennem samtalen kan blive klogere på hinanden og kan mindske skel. Derfor er det så utrolig vigtigt, at vi hele tiden udvikler os og finder nye formater for den demokratiske samtale. Her mener jeg, at Camilla har den helt rigtige Folkemøde-profil, og jeg glæder mig til at fortsætte det tætte samarbejde mellem Foreningen og Regionskommunen,” forklarer Winni Grosbøll.

Camilla Laudrup – CV

DR: Sekretariatsleder for ultra:bit og redaktør (2017-2020)
Leder af DRs ultra:bit-indsats for børns digitale dannelse, som involverer 100.000 børn og bl.a. har modtaget de internationalt anerkendte ’Prix Italia 2019’ og ’Prix Europa 2019’ for at nyskabe involverende public service-indhold.

DR: Sekretariatsleder for public outreach og chefrådgiver (2013-2017)
Projektleder for DRs deltagelse i Folkemødet igennem en årrække og sekretariatsleder for DRs borgerinvolverende dialogevents bl.a. ’I Sandhedens Tjeneste’ – events for unge om fake news og kildekritik.

Mellemfolkeligt Samvirke – Action Aid Denmark: Centerchef – Kampagner, Kommunikation, fundraising (2016-2017)

Rostra Kommunikation: Seniorrådgiver i kommunikation og public affairs (2008-2012)

Det Kriminalpræventive Råd: Forfatter til forskningspublikation om ofres retssikkerhed (2009)

DSB / Rejsekort: Kommunikationskonsulent (2007-2008)

Amnesty International: Kampagneleder (2004-2007)

Institut for Menneskerettigheder: Assistent på ’Access to Justice’ (2002-2003)

Uddannelse: cand.scient.pol fra Københavns Universitet med diplom i ledelse fra DTU.