Vis menu

Kulturministeren og Folketinget sender redningskrans til Folkemødet

Pressemeddelelse: Kulturminister Joy Mogensen og Folketinget sikrer en bevilling på 2,9 mio. kr. til Folkemødet, der muliggør gennemførsel af Folkemødet 2021.

Kulturminister Joy Mogensen har samlet flertal til en bevilling på 2,9 mio. kr. der sikrer gennemførsel af de demokratiske samtaler på Folkemødet 2021. Selvom det fortsat er usikkert i hvilket omfang, det bliver muligt til juni at samles fysisk på Bornholm, er det nu sikkert, at Folkemødet kan afholdes i år i nye corona-tilpassede rammer og med nye formater.

”Corona-krisen har betydet, at vi har måtte ændre vores måde at være sammen på og mulighederne for at tale sammen. Det har også ført til, at mange i det sidste år har følt sig afkoblet fra den demokratiske debat og samtale om vores samfund. Derfor er vi utrolig glade for den opbakning Folketinget og kulturministeren giver Folkemødet. Det er dejligt at kulturministeren også ser kulturministeriet som et demokratiministerium. Den økonomiske støtte er med til at redde Folkemødet 2021 og gør det muligt for os skabe samtaler på tværs af borgere, politikere, civilsamfundsorganisationer og erhvervslivet”, siger bestyrelsesformand i Foreningen Folkemødet, Vibe Klarup.

Med aflysningen af Folkemødet 2020 og udsigten til markante corona-begrænsninger i 2021 og deraf følgende faldende indtægter, stod Foreningen Folkemødet i en kritisk økonomisk situation. Med en bevilling på 2,9 kr., øget medfinansiering og opbakning fra Bornholms Regionskommune, støtte fra bornholmske aktører og årelange partnere er det nu lykkedes at redde og muliggøre Folkemødet 2021.

Lys for enden af tunnelen

”Folkemødet har siden 2011 skabt rammerne for en af landets største demokratiske begivenheder. Der skal derfor lyde en stor tak til kulturministeren og Folketinget for at bakke op om Folkemødet. Folkemødet ’21 bliver ikke som det plejer. Essensen – nemlig den demokratiske samtale – vil stadig være den samme, men i år vil vi udvikle og nyskabe formaterne for samtalen. Vi vil i stor skala afprøve koblingen mellem fysiske debatmøder på Bornholm og digitale demokratisamtaler, der kan fremme dialog på tværs af borgere og beslutningstagere”, siger direktør Camilla Laudrup, som samtidig løfter sløret for årets tema på Folkemødet 2021:

”Der er lys for enden af tunnelen. Og det lys vil vi gerne tænde på Folkemødet, som i år bliver ”Ideernes Folkemøde”. Her skal vi sammen skabe ideerne til, hvordan vi genstarter vores samfund efter corona. Folkemødet vil give plads til, at vi slipper ideerne løs og inspirerer hinanden til, hvordan vi går fra dvale til drivkraft både når det handler om vores erhvervsliv, foreningsliv, åndsliv og kulturliv og de mange andre områder, Folkemødet dækker”.

 

FAKTA

  • Folkemødet blev etableret i 2011, og er siden vokset til en af Danmarks største demokratiske begivenheder.
  • Folkemødet afholdes i 2021 på Bornholm den 17. – 19. juni. En række arrangementer vil afholdes i et digitalt format, som skal sikre, at flest muligt kan deltage, når man ikke kan samles så mange som vi plejer i Allinge.
  • Folkemødet i Allinge bliver planlagt efter en skalerbar ramme, som vil rumme begrænsninger på antallet af debatarrangementer og antallet af publikum, og dermed tage forbehold for, hvilke corona-restriktioner, der vil være gældende under Folkemødet. Denne skalering af Folkemødet præsenterer Foreningen Folkemødet senest den 1. marts.
  • Folkemødet er blevet en af de største folkelige institutioner, der faciliterer den demokratiske samtale mellem borgere, politikere, erhvervslivet og civillivsorganisationer. 91% af deltagerne på Folkemødet 2019 er ”meget enige” eller ”enige” i, at Folkemødet styrker dialogen mellem borger, politiker og organisationer, og 81% af deltagerne vurderer, at Folkemødet styrker demokratiet.

Ved yderligere spørgsmål, kontakt:
Kommunikationschef Pelle Nybirk - +45 2046 2416 / pelle@folkemoedet.dk