Vis menu

Lokale fonde sikrer Folkemødet på Bornholm

Sparekassen Bornholms Fond, Brødrene E. S. & A. Larsens Legat og Bornholms Brand støtter Folkemødet med 2,7 millioner kr., der sikrer Folkemødet i en vanskelig coronatid, styrker ungdomsdeltagelsen og den bornholmske identitet på Folkemødet.

Overskriften på samarbejdet mellem de tre fonde og Foreningen Folkemødet er klar: “Mere Folkemøde. Mere Bornholm. Hele året”. Til sammen støtter de tre fonde Folkemødet med 2,7 millioner kr., der går til sikre Folkemødet 2021, styrke demokratideltagelsen blandt unge og skrue op for den bornholmske identitet på Folkemødet.

Direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup, er utrolig taknemmelig for opbakningen til at udvikle Folkemødet;

“Folkemødet er hele Danmarks Folkemøde, men har rod i den bornholmske granit, og det skal vi have for øje. Vi skal som værter vise, hvad Bornholm har at byde på, også i et anderledes år, hvor vi ikke kan samles, som vi plejer. Derfor går en del af dette samarbejde på at sikre, at vi kan gennemføre et anderledes Folkemøde, hvor flere vil deltage digitalt. Både fysiske og digitale gæster skal ikke være i tvivl om Folkemødets bornholmske identitet,” siger Camilla Laudrup.

 

”Vi har i forvejen et godt samarbejde med en række bornholmske aktører, og vi vil de kommende år skrue op for det lokale samarbejde. For det er klart at vi ikke kan lave Folkemøde uden Bornholm. Denne store støtte fra vores tre lokale, bornholmske venner har fuldstændig uvurderlig betydning for Folkemødets overlevelse og fremtid. Vi er dybt taknemmelige,” afslutter Camilla Laudrup.

 

I Sparekassen Bornholms Fond glæder man sig over samarbejdet og den udviklingsindsats, man med denne støtte sætter i gang:

“Først og fremmest er det vigtigt for os at sikre, at Folkemødet overlever coronaen. Folkemødets betydning for både demokratiet og for Bornholm kan ikke undervurderes. Men vi støtter med vores bevilling også op om den udviklingsindsats, som Folkemødet nu påbegynder. Den handler om at udvikle Folkemødet, så vores lokalt forankrede begivenhed fortsat vil være Danmarks største og stærkeste demokratifestival og tiltrække både borgere og beslutningstagere fra hele landet. I år betyder det en kobling af fysiske og digitale møder mellem mennesker,” udtaler Peter Stange Jensen, formand Sparekassen Bornholms Fond.

 

 

Fokus på unge og Bornholm
Fra Brødrene E., S., & A. Larsens Legat er det særligt den styrkede indsats overfor unge, der har været udslagsgivende for støtten. Således forklarer Henrik Engell Rhod, formand Brødrene E., S., & A. Larsens Legat:

“Folkemødet har en helt særlig rolle i vores demokrati. Ikke mindst i opgaven med at uddanne den næste generation af demokratisk sindede. Derfor er det så vigtigt at vi hele tiden ser på hvordan vi kan styrke de unges deltagelse på Folkemødet, så vi sikrer at de unge kan komme til orde og blive inddraget”

I Bornholms Brand er støtten til Folkemødet også utvetydig:

“Folkemødet er en fantastisk begivenhed, hvor vi samler hele Danmark på Bornholm. Her skal vi udnytte den mulighed det er for at brande Bornholm. Derfor er vi glade for at bidrage til, at Folkemødet på hovedscenen og digitalt vil skrue op for markedsføringen af Bornholm, og holde samtalerne på Folkemødet længere i live, både med en digital udvidelse og med folkemødearrangementer på Bornholm udenfor sæsonen.” udtaler Per Hansen, bestyrelsesformand i Bornholms Brand.

Danmarks største demokratifestival, Folkemødet, er med corona-aflysningen i 2020 og udsigten til markante myndighedsrestriktioner til juni, gået igennem en usikker tid. Men de seneste måneder har opbakning og økonomisk støtte vist sig. Bornholms Regionskommune har tildelt foreningen bag festivalen en million kroner i ekstraordinært driftstilskud, et flertal i Folketinget har sikret en bevilling på 2,9 mio. kr. ligesom en hel række partnere og sponsorer bakker op om Folkemødets overlevelse.

Folkemødet 2021 gennemføres i år i skalerbare og coronatilpassede rammer den 17.-19. juni.

 

FAKTA
Sparekassen Bornholms Fond støtter Folkemødet med 1,5 millioner.
Brødrene E. S. & A. Larsens Legat støtter Folkemødet med 725.000 kr.
Bornholms Brand støtter Folkemødet med 500.000 kr.
Foreningen Folkemødet melder inden den 1. marts ud om rammerne for Folkemødet 2021.

Nogle af de aktiviteter, der støttes er:

  • En markant ny hovedscene med glas, så klipper og havet bliver en tydelig
  • ’Tour de Bornholm-oplevelse’ til publikum på den digitale platforme med masser af bornholmsk markedsføring i samarbejde med bl.a. Destination Bornholm
  • Demokratiaktiviteter i Folkemødehuset uden for uge 24
  • Folkemødet Wildcard – ungeorganisationer kan komme gratis til Folkemødet ’21