Vis menu

Regionale folkehøringer vil have borgernes bedste idéer

Foreningen Folkemødet inviterer som optakt til Folkemødet på Bornholm borgere over hele landet til at udvikle idéer til demokratiske initiativer. Efter et år med coronabobler og ekkokamre er der brug for nye demokratiske initiativer, der kan skabe forbindelser mellem mennesker med forskellige meninger.

Hvordan skaber vi kontakt mellem mennesker, som er uenige? Hvordan får vi noget konstruktivt ud af at være sammen med mennesker, der har andre meninger end os selv?

De spørgsmål stiller Foreningen Folkemødet borgere, foreningsaktive, erhvervsledere, meningsdannere og politikere, når Folkemødet i samarbejde med Danmarks Biblioteksforening, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Højskolerne og Frirummet rykker ud i landets fem regioner. Sammen inviterer parterne borgerne til at udvikle idéer til demokratiske initiativer, som kan skabe nye forbindelser mellem mennesker med forskellige meninger. Det kan være på arbejdspladsen, i lokalsamfundet eller et helt tredje sted, hvor vi som mennesker skal være bedre til at tale sammen trods vores uenigheder.

Direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup, udtaler:

”Folkemødet er jo et fantastisk eksempel på en idé til at skabe dialog mellem mennesker med forskellige meninger. Det samme ligger i folkebibliotekerne, folkehøjskolerne og folkeoplysningens DNA. Vi ser det også, når borgere drikker dialogkaffe på tværs af uenigheder, og når topchefer og borgmestre ‘går i praktik’ i egen virksomhed eller i kommunens tilbud for at få inspiration til fremtidens beslutninger. Jeg er sikker på, at der under Folkehøringerne kommer masser af bud på nye, spændende initiativer fra borgere fra hele landet, der kan bidrage til at styrke vores demokrati”.

Idéerne og erfaringerne fra Folkehøringerne samles på Folkemødets Hovedscene den 19. juni, hvor politikere og andre udfordres til at afprøve dem. Arrangementet live-streames på folkemødet.dk og biblioteker over hele landet, så alle kan følge med.

For parterne bag er ønsket, at man gennem de nye initiativer kan kickstarte dialogen på tværs. Camilla Laudrup uddyber:

”Vi vil skabe rammerne for, at man kan krydse klinger og idéer på nye måder. At vi tør mødes i vores forskelligheder. For det er i mødet mellem holdninger, at vi styrker vores demokrati og kan skabe fremdrift og udvikling for vores erhvervsliv, borgere og beslutningstagere”.

Vil du være med?
Vil du være med til at udvikle demokratiet, og sidder du med en god idé til et demokratisk initiativ? Så kan du tilmelde dig Folkehøringerne 2021 i din region via dette link.

Folkehøringerne vil bestå af 50 borgere fra hver region, som er udvalgt, så vi sikrer en bred repræsentation. Tilmeldingsfristen er fredag den 9. april. Alle ansøgere til Folkehøringerne får svar og yderligere information tilsendt mandag den 12. april.

 

Tid og sted for Folkehøringerne 2021

  • Onsdag d. 21. april kl. 19-21 – Region Sjælland
  • Torsdag d. 22. april kl. 19-21 – Region Syddanmark 
  • Mandag d. 26. april kl. 19-21 – Region Nordjylland
  • Tirsdag d. 27. april kl. 19-21 – Region Midtjylland
  • Onsdag d. 28. april kl. 19-21 – Region Hovedstaden 

Alle Folkehøringerne afholdes digitalt på Zoom som følge af COVID-19 restriktioner. Mere information om de enkelte Folkehøringer i de fem regioner vil blive sendt ud forud for hvert arrangement.

Tilmeld dig Folkehøringerne 2021 i din region her.

 

 

Fakta om Folkemødet 2021

  • Folkemødet 2021 afholdes den 17.-19. juni – i Allinge og digitalt på folkemødet.dk.
  • Folkemødet følger de til enhver tid gældende myndighedsrestriktioner og anbefalinger.
  • Temaet for Folkemødet 2021 er ’Idéernes Folkemøde’, hvor der fokuseres på de bedste ideer til, hvordan vi genstarter vores samfund efter corona. Hvordan genstarter vi vores kulturliv, åndsliv, erhvervsliv og vores demokratiske engagement efter corona?
  • I Allinge vil Hovedscenen og en række temascener være hjertet af Folkemødet ‘21. Programmet på Hovedscenen byder på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker.

For yderligere kommentarer, kontakt venligst:
Kommunikationschef Pelle Nybirk – pelle@folkemoedet.dk / +45 2046 2416