Vis menu

Folkemødet er klar til at trykke på startknappen

Foreningen Folkemødet er klar til at lave et Folkemøde digitalt og under åben himmel – med sektionsopdelt og siddende publikum.

Retningslinjer for afholdelse af større udendørsarrangementer som Folkemødet afventer endelig politisk beslutning, men ekspertgruppens anbefalinger bekræfter Foreningen Folkemødet i, at det bliver muligt at lave et godt Folkemøde under åben himmel den 17.-19. juni.

”Vi har i lang tid forberedt os på at kunne lave et indhegnet og sektionsopdelt folkemødeområde under åben himmel med masser af spændende partiledertaler, debatter og kulturelle indslag. Skal folk sidde ned, så klarer vi også det. Derudover har vi en markant digital udvidelse af Folkemødet, hvor alle kan deltage og følge med. Selvom vi jo åbenlyst ikke kommer til at være lige så mange samlet til Folkemødet, som vi plejer, forventer vi, at genåbningen betyder, at vi kan samles en del folkemødegæster i Allinge inddelt i sektioner med fokus på demokrati, samtale, nye idéer og genstart af vores samfund. Det trænger vi til,” siger Camilla Laudrup, direktør i Foreningen Folkemødet.

Program og billetbooking
Så snart retningslinjerne for store udendørsarrangementer er helt på plads dykker Foreningen ned i detaljerne omkring dem, så det bliver muligt at sige helt præcist, hvordan Folkemødet 2021 bliver. Derefter tager Foreningen Folkemødet direkte kontakt til alle arrangører, for at orientere om deltagelse på Folkemødet 2021. Dernæst bliver både program og datoen for, hvornår booking af billetter åbner, offentliggjort. Folkemødeprogrammet vil være opdelt i tre-timers programblokke med varierende debatter torsdag, fredag og lørdag. Som folkemødedeltager kan man booke billet til én programblok om dagen.

For nu afventer Foreningen fortsat den endelige politiske beslutning og detaljerne omkring genåbning for store arrangementer.

Men Foreningen ved allerede nu, at hovedscenen og en række temascener vil være hjertet af Folkemødet ’21 fra morgen til aften med politiske debatter, markante kulturelle indslag og uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker. At TV2 NEWS dækker Folkemødets hovedscene, og blandt andet sender partiledertalerne og programmerne ’Lippert’ og ’News & Co.’. Ligeledes kan det fulde program for hovedscenen streames via folkemødet.dk. Samtidig gør DR klar til at dække Danmarks store demokratibegivenhed. Blandt andet med programmer sendt fra DR’s Folkemødescene på havnen i Allinge kan DR være med til at sikre, at Folkemødet når ud til hele Danmark. Ligeledes dækker TV2 Bornholm Folkemødet markant, ligesom Altinget deltager og dækker Folkemødet 2021 med nyheder, reportage, daglige podcast og live-streamede egne debatter, talks og interviews. Og Verdensmålene bliver igen et centralt tema på Folkemødet 2021, når 2030beyond i spidsen for et samarbejde med en tværsektoriel værtsgruppe sætter fokus på FN’s 17 Verdensmål, og hvordan vi sammen kan komme i mål med en bæredygtig verden i 2030.