Vis menu

Foreningen Folkemødet slår fast: Folkemødet 2021 bliver afholdt

Folkemødet går mod strømmen af aflysninger og melder at den politiske begivenhed bliver afholdt i år. Det sker efter, de endelige regler for genåbning af større forsamlinger blev forhandlet på plads i nat. Med siddende gæster i et sektionsopdelt Folkemøde under åben himmel i Allinge og live-streaming af events på folkemødet.dk, gennemføres årets Folkemøde. Temaet er, hvordan vi som samfund kan gå fra dvale til drivkraft.

Folkemødet bliver afholdt i år den 17.-19. juni på Bornholm. Sådan lyder udmeldingen fra Foreningen Folkemødet efter nattens forhandlinger på Christiansborg, der nu giver klarhed for afholdelse af blandt andet større udendørsarrangementer. Folkemødet bliver i år demokrati under åben himmel på Bornholm og digitalt på folkemødet.dk.

Direktør i Foreningen Folkemødet, Camilla Laudrup, glæder sig over endelig at få klarhed:

”Så er der trykket på startknappen! Vi har været spændt på, at få klarhed over retningslinjerne. Og nu kan vi med sikkerhed sige, at Folkemødet bliver afholdt – både fysisk på Bornholm og digitalt på vores hjemmeside. Vi har i lang tid forberedt os på at lave 12 scener i helt åbne telte fordelt i fire sektioner inden for et indhegnet Folkemødeområde med smuk udsigt over Østersøen. Der vil være masser af spændende partiledertaler, 250 forskellige politiske debatter og kulturelle indslag.”

12 scener & 250 debatter om genstart af samfundet
Foreningen Folkemødet følger de til enhver tid gældende retningslinjer fra myndighederne. Folkemødet 2021 byder på 250 debatter fordelt på 12 scener, hvoraf syv bliver live-streamet på folkemødet.dk og efterfølgende gjort tilgængelig ”on demand”. Torsdag den 17. juni kan alle folkemødearrangører også deltage med digitale, live-streamede events fra hele landet.

I Allinge bliver arrangementet opdelt i fire sektioner med op til 500 mennesker i hver. Hver dag tilbyder Folkemødet tre særskilte programblokke – et morgenprogram, et middagsprogram og et aftenprogram. Mellem hver programblok er der publikumsskift – og god tid til at spritte af inden næste programblok under åben himmel.

Billetbestilling åbner 12. maj
Det overordnede tema for Folkemødet 2021 er ’Idéernes Folkemøde’, hvor der fokuseres på de bedste ideer til, hvordan vi genstarter vores samfund efter corona. Folkemødegæster kan booke billet til én af de 12 sceners program – enten til morgen-, middag- eller aftenprogrammet. Foreningen Folkemødet vil i denne uge offentliggøre programmet for Folkemødet i Allinge 2021. Den 12. maj kl. 10 åbnes for billetbestilling. Både program og billetter kan tilgås på folkemødet.dk.

Camilla Laudrup ser frem til at kunne afholde et Folkemøde, og forventer stor opbakning og interesse for festivalen:

”Behovet for demokratisk debat er ikke blevet mindre under pandemien. Så jeg regner med en masse gode debatter både online og under åben himmel på Bornholm. Vi skal holde vores debat i live og mødes på tværs af meninger. Det bidrager Folkemødet til – igen i år”.


Klima og Energiscenen på Folkemødet 2019. Foto: Ritzau Scanpix

FAKTA

 • Folkemødet 2021 afholdes den 17.-19. juni – i Allinge og digitalt på folkemødet.dk.
 • Folkemødet følger de til enhver tid gældende myndighedsrestriktioner og anbefalinger.
 • I Allinge vil hovedscenen og 11 debatscener i åbne telte være hjertet af Folkemødet ’21 fordelt i fire sektioner på et indhegnet Folkemødeområde med udsigt over Østersøen.
 • Programmet på hovedscenen byder på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker. TV2 News producerer hovedsceneprogrammet til folkemødet.dk samt dele af programmet til TV2 News. Seks af debatscenerne bliver streamet til folkemødet.dk, så alle har mulighed for at følge med fra hele landet.
 • Folkemødet i Allinge foregår inden for et indhegnet område, der er sektionsopdelt, jf. myndighedernes anbefalinger. Folkemødegæster kan booke billet til én debatscene om dagen, enten til morgenprogrammet (kl. 9-12), til middagsprogrammet (kl.13-16) eller aftenprogrammet (kl.17-22).
 • Den 12. maj kl. 10.00 åbner Folkemødet for billetbestilling på folkemødet.dk. Billetter er underlagt et mindre billetbestillingsgebyr. Billetbestillingen foregår efter først-til-mølle-princippet.
 • Alle kan følge Folkemødet på folkemødet.dk
 • Alle politiske partier i Folketinget har meldt deres ankomst og deltager med events på Folkemødets scener, hvoraf en af disse bliver live-streamet på folkemødet.dk. Partier repræsenteret i Folketinget holder partiledertaler på Folkemødets hovedscene.
 • Samtidig gør DR klar til at dække Danmarks store demokratibegivenhed. Blandt andet med programmer sendt fra DR’s Folkemødescene på havnen i Allinge kan DR være med til at sikre, at Folkemødet når ud til hele Danmark. Ligeledes dækker TV2 Bornholm Folkemødet, ligesom Altinget og Politiken m.fl. deltager og dækker Folkemødet 2021
 • Verdensmålene bliver igen et centralt tema på Folkemødet 2021, når 2030beyond i spidsen for et samarbejde med en tværsektoriel værtsgruppe sætter fokus på FN’s 17 Verdensmål, og hvordan vi sammen kan komme i mål med en bæredygtig verden i 2030.
 • Det overordnede tema for Folkemødet 2021 er ’Idéernes Folkemøde’, hvor der fokuseres på de bedste ideer til, hvordan vi genstarter vores samfund efter corona.
 • Torsdag den 17. juni kan alle folkemødearrangører også deltage med digitale, live-streamede events fra hele landet.
 • Flere hundrede organisationer har tilmeldt sig som debatarrangører enten digitalt eller fysisk.