Om Folkemødet

Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i den nordbornholmske havneby, Allinge. Folkemødet er en årlig påmindelse om, at det åbne danske demokrati er værd at værne om og påskønne. Folkemødet er et non profit-foretagende. Folkemødet 2016 trak flere gæster end nogensinde før til Allinge. I gennemsnit besøgte 25.000 mennesker om dagen Folkemødebyen.
Læs Operates Folkemødeanalyse 2016
Læs Desination Bornholms evaluering af Folkemødet 2016

Formålet med Folkemødet
Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark.
Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt.
Læs mere om Folkemødets koncept og principper

Gratis og åbne events
Folkemødets rygrad er de events, som de politiske partier, organisationer, virksomheder og private borgere arrangerer. Et event er Folkemødets betegnelse for taler, debatter, seminarer, workshops og andre arrangementer. Desuden råder Folketingets partier hver over Hovedscenen på Cirkuspladsen i en halv time i løbet af Folkemødet. Der er gratis adgang til alle events og taler, der er registreret i Folkemødets program.

Festivalområdet
Folkemødets events bliver afholdt i mødelokaler, på skibe, i telte, under åben himmel, på restauranter mv. spredt over et område, der strækker sig over ca. en kilometer - fra Allinge Havns sydlige ende til Danchells anlæg i nord.

Almedalsveckan
Folkemødet er skabt med inspiration fra den svenske politikeruge ’Almedalsveckan’.

Læs mere om historien bag Folkemødet