Om Folkemødet

Folkemødet i uge 24 i Allinge på Bornholm samler flere end 100.000 mennesker i alle aldre. På Folkemødet hylder vi det danske demokrati og fællesskab. I 2018 deltog 1.125 foreninger, virksomheder, interesseorganisationer og politiske partier. 648 presseakkrediterede journalister var tilstede under de fire debatdage. 76% af Folkemødets arrangører oplever at de får udbygget deres samarbejdsrelationer og næsten halvdelen får indflydelse på lovgivning/regulering af deres fagområde. 82% af de personer der deltager i privat regi oplever, at de får ny og brugbar viden om politiske spørgsmål og mere end halvdelen vender hjem med lyst til at blive mere politisk aktiv. 

Formålet med Folkemødet
Det primære formål med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark.
Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt.
Læs mere om Folkemødets koncept og principper

Gratis og åbne events
Folkemødets rygrad er de events, som de politiske partier, organisationer, virksomheder og private borgere arrangerer. Et event er Folkemødets betegnelse for taler, debatter, seminarer, workshops og andre arrangementer. Desuden råder Folketingets partier hver over Hovedscenen på Cirkuspladsen i en halv time i løbet af Folkemødet. Der er gratis adgang til alle events og taler, der er registreret i Folkemødets program.

Festivalområdet
Folkemødets events bliver afholdt i mødelokaler, på skibe, i telte, under åben himmel, på restauranter mv. spredt over et område, der strækker sig over ca. en kilometer - fra Allinge Havns sydlige ende til Danchells anlæg i nord.

Almedalsveckan
Folkemødet er skabt med inspiration fra den svenske politikeruge ’Almedalsveckan’.

Læs mere om historien bag Folkemødet