Danmarks Nye Bæredygtige Nationalret
2030-netværket
2030-panelet
Debat - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø, natur og energi
Danmark halter særligt bagefter på Verdensmål 12 om bæredygtigt forbrug og produktion, som bl.a. omhandler madspild. Det anslås, at vi i Danmark genererer ca. 1,5 mio. tons madaffald om året på tværs af hele fødevareværdikæden, heraf 900.000 tons spiseligt mad. Det fremhæves i Danmarks Nye Nationale Madspildsstrategi, at en barriere for at mindske madspild, er manglende viden om og færdigheder i at reducere madspild.
Oplysning, borgerhandling og politiske ambitioner er derfor fokus i dette event.
2030-panelet og 2030-netværket inviterer til debat om madspild, bæredygtig madlavning og fødevareproduktion. Undervejs vil publikum smage et bud på Danmarks næste bæredygtige nationalret, mens paneldeltagere bestående bl.a. Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri og Haver til Maver vil drøfte, hvordan vi kan nedsætte madspild i danske husholdninger, virksomheder og i det offentlige og producere og forbruge mere bæredygtigt, når det kommer til fødevarer. Kom til debat på Verdensmålenes Madscene.
13. juni 2024
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Marie Gad
Underdirektør
Dansk Industri
Simon Kjær Hansen
Leder
Crown Princess Mary Center, Københavns Universitet
Anette Christiansen
Miljøchef
Landbrug & Fødevarer
Daniel Hervik
Direktør
Haver til Maver
Jonas Cronqvist
Kok
nOmy group aps