
De ultrafarlige fødevarer truer fremtidens sundhed
Kræftens Bekæmpelse
Interview/samtale - Sundhed, omsorg og forebyggelse - Fødevarer og madkultur
I takt med at vi bliver tykkere, så udgør sygdomme som kræft, diabetes og hjertekarsygdomme en stadig større udfordring for vores sundhedsvæsen.
Men skyldes fedmeepidemien for fed kost, for meget sukker, for lidt motion, for meget gluten, transfedtsyre eller kulhydrater? Noget tyder på, at forskerne er ved at finde svaret. Og det handler om noget helt særligt mad, som vi alle spiser i virkelig store mængder.
Politikens sundhedsredaktør Lars Igum Rasmussen taler med Danmarks førende kostforsker professor Anne Tjønneland og professor i livsstil og kræft Anja Olsen om helt nye vinkler på vores mad. For løsningen på fedmeepidemien er langt mere end bare faste. Det nye ord vi alle skal lære er ultra-forarbejdede fødevarer. Kom og lær alt om, hvad det betyder, hvad du bør holde igen med, og hvad din kost egentlig bør bestå af.
13. juni 2024
13. juni 2024 12:00 - 12:45
De ultrafarlige fødevarer truer fremtidens sundhed
N1 - Kræftens Bekæmpelse
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Lars Igum Rasmussen
Sundhedsredaktør
Politiken
Anne Tjønneland
Professor
Kræftens Bekæmpelse
Anja Olsen
Professor i livsstil og kræft
Kræftens Bekæmpelse