
Er det en demokratisk ret at spise (billigt) kød?
Merkur Andelskasse
Debat - Offentlighed, dialog og diskussion - Fødevarer og madkultur
Alt tyder på, at vi er nødt til at omlægge til et mere plantebaseret landbrug og indføre en CO2-afgift, hvis vi vil nå vores klimamål.
I kølvandet på debatten om, hvor høj CO2-afgiften på landbruget skal være, har det ofte lydt, at kødet i køledisken ikke må blive dyrere. Men er det virkelig en demokratisk ret at spise billigt kød? Eller skal vi vænne os til at se kød som en sjældnere luksus, der gerne må koste lidt ekstra?
Det spørger Merkur Andelskasse en række forskellige gæster om i debatten her, hvor vi sammen dykker ned i spørgsmålet om, hvordan fremtidens landbrug skal se ud, og hvordan vi kan spise os til et mere bæredygtigt samfund.
Merkur præsenterer også Planterejsen, et initiativ designet til at støtte virksomheder og landbrug, der enten arbejder med eller ønsker at omstille sig til en plantebaseret produktion.
Deltag i denne vigtige samtale om fremtidens landbrug, og vær med til at forme en bæredygtig fremtid.
13. juni 2024
13. juni 2024 12:45 - 13:30
Er det en demokratisk ret at spise (billigt) kød?
K4 - Den Medlemsdemokratiske scene
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Charlotte Skovgaard
Administrerende direktør
Merkur Andelskasse
Jeppe Svan Sørensen
Klimaaktivist
Den Grønne Ungdomsbevægelse
Mads Fuglede
Medlem af Folketinget
Danmarksdemokraterne
Marie-Louise Boisen Lendal
Direktør
Tænketanken Frej
Niels Hauge Mikkelsen
Næstformand
Bæredygtigt Landbrug