Fra Madspild til fællesskab med omsorg.
FødevareBanken
Debat - Fødevarer og madkultur
Velfærdsstaten Danmark smider årligt over 850.000 ton overskudsmad væk. Samtidig efterspørger stadig flere hjælp til at få mad. Mangel på mad betyder konkret, at børn, unge, voksne, familier ikke kan udfolde deres liv. Danmark mister ressourcer, mens maden smides ud.
FødevareBanken sætter derfor fokus på "Madspild som Menneskelig og Økonomisk Ressource" og engagerer politikere, erhvervsliv og NGO'er i debat om, hvordan fremtidens fødevarestrategi kan tjene som en humanitær indsats og en vigtig socio-økonomisk tilgang. Hvordan kan faste aftaler om indsamling og distribution af overskudsmad inspirere den aktive medmenneskelighed, og supplere frivillige, kommunale samt statslige initiativer.
Panel:
Birthe Larsen - Økonom, lektor ved CBS
Eva Secher Mathiasen – Direktør Mændenes Hjem
Henrik Vinther – Group Vice President – Salling Group
Vibeke Lybecker – Programchef Velux Fonden
Moderator:
Lea Gry von Cotta-Schønberg Seider - FødevareBanken
13. juni 2024
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Henrik Vinther Olesen
Vice President, Communication, Sustainability & Public Affairs
Salling Group
Lea Gry von Cotta Schønberg
Direktør
Fødevarebanken
Birthe Larsen
Lektor, økonom
CBS
Eva Secher Mathiasen
Direktør
Mændenes Hjem
Vibeke Lybecker Jensen
Fondschef og programchef
Velux Fonden