
Hvor beder man om hjælp, hvis man gerne vil spise grønnere?
Plantebranchen
Debat - Fødevarer og madkultur
Forbrugerens vaner har ændret sig over tid, men vi ved fortsat for lidt om, hvad det egentlig kræver for at facilitere et afgørende skift mod mere klimavenlig adfærd. Skal motivationen komme fra forbrugerens indre, eller skal ydre påvirkning sætte retningen; og hvem kan egentlig gøre hvad?
Vi står på en brændende platform, og vores fødevaresystem kalder på nye forbrugsmønstre.
Mange forbrugere udtrykker, at de gerne vil ændre forbrugsvaner, men det er en velkendt problemstilling, at man ikke bare lige går fra intention til handling. I sidste ende vejer andre faktorer tit tungere. Det skal være nemt. Tilgængeligt. Billigt. Velkendt. Smagfuldt.
Aktører fra hele værdikæden inviteres til en diskussion af, hvordan vi sammen kan hjælpe forbrugeren fra intention til handling, når det kommer til et mere plantebaseret fødevareforbrug. Hvem har egentlig ansvaret for at drive overgangen, og hvordan kan vi hjælpe hinanden?
13. juni 2024
13. juni 2024 12:00 - 12:50
Hvor beder man om hjælp, hvis man gerne vil spise grønnere?
A33 - Fremtidens plantebaserede fødevarer
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Thomas Erex
Influencer og kogebogsforfatter
Thomas Erex
Flemming Andersen
Seniorrådgiver
Democracy X
Henrik Vinther Olesen
Vice President, Communication, Sustainability & Public Affairs
Salling Group
Jessica Aschemann-Witzel
Professor og director
MAPP Centeret under Aarhus Universitet
Helle Vilsbøll
Projektleder - Food 2030
Kolding Kommune