Search

I køkkenet med Ny Nordisk Mad

Nordisk Ministerråd

UN World Food Programme

Musik/underholdning/performance - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø, natur og energi


De Nordiske Næringsrekommandationer (NNR) tager hensyn til sundhed og klima samt er baggrunden for de danske kostråd. Kom med til en cook-along med Thomas David Parry fra Alchemist Restaurant, Karen Ellemann fra Nordisk Ministerråd og Andreas Hansen fra UN World Food Programme. Vi vil høre om de sundhedsmæssige fordele ved kostrådene, og vi skal drøfte de klimaeffekter, som sunde madvaner har globalt - og ikke mindst i syd, hvor fødevaredebatten mere handler om at sikre sig mad pga. bl.a. klimaforandringer. NNR2023 anbefaler en primært plantebaseret kost med et stort indhold af grøntsager, frugt, bær, bælgplanter, kartofler og fuldkorn. Desuden et stort indtag af fisk og nødder, et moderat indtag af mælkeprodukter med et lavt fedtindhold, en begrænset mængde rødt og hvidt kød samt et minimalt indtag af forarbejdet kød, alkohol og forarbejdede fødevarer med et højt indhold af fedt, salt og sukker.

Eventdetaljer

Sprog: Dansk
Underholdningsevent: Nej
Tegnsprogstolkes: Nej
Teleslynge: Nej

13. juni 2024

13. juni 2024 11:00 - 11:45

I køkkenet med Ny Nordisk Mad

Color

C40 - Verdensmålenes Madscene

VIS FLERE  

VIS FÆRRE  


Deltagere

Andreas Hansen

Direktør, Nordisk & Baltisk kontor

UN World Food Programme

Thomas David Parry

Kulinarisk udvikler

Alchemist Restaurant

Karen Ellemann

Generalsekretær

Nordisk Ministerråd


Eventdetaljer

Sprog: Dansk
Underholdningsevent: Nej
Tegnsprogstolkes: Nej
Teleslynge: Nej