I køkkenet med Ny Nordisk Mad
Nordisk Ministerråd
UN World Food Programme
Musik/underholdning/performance - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø, natur og energi
De Nordiske Næringsrekommandationer (NNR) tager hensyn til sundhed og klima samt er baggrunden for de danske kostråd. Kom med til en cook-along med Thomas David Parry fra Alchemist Restaurant, Karen Ellemann fra Nordisk Ministerråd og Andreas Hansen fra UN World Food Programme. Vi vil høre om de sundhedsmæssige fordele ved kostrådene, og vi skal drøfte de klimaeffekter, som sunde madvaner har globalt - og ikke mindst i syd, hvor fødevaredebatten mere handler om at sikre sig mad pga. bl.a. klimaforandringer.
NNR2023 anbefaler en primært plantebaseret kost med et stort indhold af grøntsager, frugt, bær, bælgplanter, kartofler og fuldkorn. Desuden et stort indtag af fisk og nødder, et moderat indtag af mælkeprodukter med et lavt fedtindhold, en begrænset mængde rødt og hvidt kød samt et minimalt indtag af forarbejdet kød, alkohol og forarbejdede fødevarer med et højt indhold af fedt, salt og sukker.
13. juni 2024
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Andreas Hansen
Direktør, Nordisk & Baltisk kontor
UN World Food Programme
Thomas David Parry
Kulinarisk udvikler
Alchemist Restaurant
Karen Ellemann
Generalsekretær
Nordisk Ministerråd