Kan en grøn frokost på arbejdet forandre maden derhjemme?
Fødevarestyrelsen
Debat - Fødevarer og madkultur - Sundhed, omsorg og forebyggelse
Hver dag tilberedes omtrent 220.000 måltider i kantiner på offentlige arbejdspladser og dertil kommer alle de private. I mange kantiner gennemgår maden en udvikling i en grønnere retning. Oplevelserne med den daglige frokost har derved stort potentiale til at bidrage til en normalisering af måltider i tråd med De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima.
Men kan måltidet på arbejdspladsen forandre, hvilke måltider de voksne i familien sætter på bordet? Hvad kan kantineaktørerne f.eks. gøre for at fremme den overførte virkning fra en type måltid til et andet? Hvad kan man fra det offentliges side gøre for at påvirke udviklingen? Og hvilke konkrete tips kan man med fordel bruge, når hele familien skal overbevises om, at de grønne retter er kommet for at blive?
Debatten modereres af livsstilsekspert, Anne Glad.
SAMMEN OM MAD-scenen er maddanmarks fælles ansigt og stemme på Folkemødet 2024. Bag scenen står 10 centrale organisationer, der alle arbejder for bedre mad til alle.
13. juni 2024
13. juni 2024 15:00 - 15:45
Kan en grøn frokost på arbejdet forandre maden derhjemme?
E15 - Sammen om mad
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Morten Hassing
Udviklingschef
ISS Danmark
Tejs Binderup
Fødevaredirektør
Fødevarestyrelsen
Anne Glad
Livsstilsekspert
Anne Glad
Bente Halkier
Professor i sociologi
Københavns Universitet
Mads Herskind
Kok
Rebælg