Search

Kan en grøn frokost på arbejdet forandre maden derhjemme?

Fødevarestyrelsen

Debat - Fødevarer og madkultur - Sundhed, omsorg og forebyggelse


Hver dag tilberedes omtrent 220.000 måltider i kantiner på offentlige arbejdspladser og dertil kommer alle de private. I mange kantiner gennemgår maden en udvikling i en grønnere retning. Oplevelserne med den daglige frokost har derved stort potentiale til at bidrage til en normalisering af måltider i tråd med De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Men kan måltidet på arbejdspladsen forandre, hvilke måltider de voksne i familien sætter på bordet? Hvad kan kantineaktørerne f.eks. gøre for at fremme den overførte virkning fra en type måltid til et andet? Hvad kan man fra det offentliges side gøre for at påvirke udviklingen? Og hvilke konkrete tips kan man med fordel bruge, når hele familien skal overbevises om, at de grønne retter er kommet for at blive? Debatten modereres af livsstilsekspert, Anne Glad. SAMMEN OM MAD-scenen er maddanmarks fælles ansigt og stemme på Folkemødet 2024. Bag scenen står 10 centrale organisationer, der alle arbejder for bedre mad til alle.

Eventdetaljer

Sprog: Dansk
Underholdningsevent: Nej
Tegnsprogstolkes: Nej
Teleslynge: Nej

13. juni 2024

13. juni 2024 15:00 - 15:45

Kan en grøn frokost på arbejdet forandre maden derhjemme?

Color

E15 - Sammen om mad

VIS FLERE  

VIS FÆRRE  


Deltagere

Morten Hassing

Udviklingschef

ISS Danmark

Tejs Binderup

Fødevaredirektør

Fødevarestyrelsen

Anne Glad

Livsstilsekspert

Anne Glad

Bente Halkier

Professor i sociologi

Københavns Universitet

Mads Herskind

Kok

Rebælg


Eventdetaljer

Sprog: Dansk
Underholdningsevent: Nej
Tegnsprogstolkes: Nej
Teleslynge: Nej