Mad til Fremtiden: Bæredygtige Fødevaresystemer i Fokus
UN World Food Programme
Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd
Debat - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø, natur og energi
Gennem samarbejde og innovation har Norden været en førende kraft i at fremme bæredygtige fødevaresystemer. De Nordiske Nærringsrekommendationer er et godt eksempel på dette. Arrangementet indledes med Karen Ellemann som har sammensat en to retters menu efter disse anbefalinger. Det kan du smage mens vi udforsker tankerne bag Nærringsrekommendationerne og Ny Nordisk Mad, som fejrer 20 år.
Men omstillingen af fødevaresystemerne er ikke kun en prioritet for Norden. Globalt set er fødevaresystemer i krise. De bidrager markant til klimaforandringerne og er ansvarlige for udbredt jord- og vandødelæggelse. Samtidig truer ekstreme vejrforhold fødevaresikkerheden for næsten 800 millioner mennesker. Vær med når FN’s World Food Programme, Novo Nordisk Fonden og Ungeklimarådet diskuterer løsninger til at sikre en transformation af vores fødevaresystemer. Målet er at sikre fødevaresikkerhed og sunde kostvaner for alle, samtidig med at vi skaber positive resultater for både mennesker og planeten.
13. juni 2024
13. juni 2024 12:00 - 12:45
Mad til Fremtiden: Bæredygtige Fødevaresystemer i Fokus
C38 - Verdensmålenes Telt
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Flemming Konradsen
Senior Vice President for Social & Humanitarian
Novo Nordisk Fonden
Nadia Gullestrup
Forperson
Ungeklimarådet
Andreas Hansen
Direktør, Nordiske Kontor
UN World Food Programme
Karen Ellemann
Generalsekretær
Nordisk Ministerråd