Search

Mad til Fremtiden: Bæredygtige Fødevaresystemer i Fokus

UN World Food Programme

Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd

Debat - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø, natur og energi


Gennem samarbejde og innovation har Norden været en førende kraft i at fremme bæredygtige fødevaresystemer. De Nordiske Nærringsrekommendationer er et godt eksempel på dette. Arrangementet indledes med Karen Ellemann som har sammensat en to retters menu efter disse anbefalinger. Det kan du smage mens vi udforsker tankerne bag Nærringsrekommendationerne og Ny Nordisk Mad, som fejrer 20 år. Men omstillingen af fødevaresystemerne er ikke kun en prioritet for Norden. Globalt set er fødevaresystemer i krise. De bidrager markant til klimaforandringerne og er ansvarlige for udbredt jord- og vandødelæggelse. Samtidig truer ekstreme vejrforhold fødevaresikkerheden for næsten 800 millioner mennesker. Vær med når FN’s World Food Programme, Novo Nordisk Fonden og Ungeklimarådet diskuterer løsninger til at sikre en transformation af vores fødevaresystemer. Målet er at sikre fødevaresikkerhed og sunde kostvaner for alle, samtidig med at vi skaber positive resultater for både mennesker og planeten.

Eventdetaljer

Sprog: Dansk
Underholdningsevent: Nej
Tegnsprogstolkes: Nej
Teleslynge: Nej

13. juni 2024

13. juni 2024 12:00 - 12:45

Mad til Fremtiden: Bæredygtige Fødevaresystemer i Fokus

Color

C38 - Verdensmålenes Telt

VIS FLERE  

VIS FÆRRE  


Deltagere

Flemming Konradsen

Senior Vice President for Social & Humanitarian

Novo Nordisk Fonden

Nadia Gullestrup

Forperson

Ungeklimarådet

Andreas Hansen

Direktør, Nordiske Kontor

UN World Food Programme

Karen Ellemann

Generalsekretær

Nordisk Ministerråd


Eventdetaljer

Sprog: Dansk
Underholdningsevent: Nej
Tegnsprogstolkes: Nej
Teleslynge: Nej