100 g bælgfrugter om dagen. Skal det offentlige løfte?
Tænketanken Frej
Plantebranchen
Dansk Vegetarisk Forening (DVF)
Debat - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø, natur og energi
Det offentlige serverer hver dag over en million måltider til bl.a. børn i dagtilbud, ældre og offentlige ansatte. De offentlige køkkener har altså et stort potentiale til at rykke danskernes spisevaner i en mere bæredygtig retning. For to år siden fik vi nye kostråd, som nu både tager hensyn til sundhed og klima. 350 gram kød om ugen er tilpas, når du spiser planterigt og varieret. Det anbefales, at vi, i en planterig og varieret kost, indtager 100 gram tilberedte bælgfrugter om dagen. Sandheden er dog en anden når det kommer til danskernes tallerken. Vi spiser kun 2-5 gram bælgfrugter i gennemsnit. I denne debat stiller vi skarpt på den offentlige indkøbmuskels rolle i den grønne omstilling. På scenen vil der være repræsentanter fra kommuner, virksomheder, grossister og vidensinstitutioner.
14. juni 2024
14. juni 2024 13:00 - 13:50
100 g bælgfrugter om dagen. Skal det offentlige løfte?
A33 - Fremtidens plantebaserede fødevarer
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Astrid Dahl
Chefkonsulent
Københavns Kommune
Michael Allerup Nielsen
Enhedschef
Bispebjerg Hospital
Bo Jellesmark Thorsen
Rådsmedlem
Klimarådet
Jacob Dam Nielsen
Landmand, Frostegård, Aakirkeby
Food Bornholm
Malte Sejer Enger Sørensen
Food Development & Sutainability Specialist
ISS A/S
Laura Have Hofmann
Udviklingsdirektør
Tænketanken Frej