
Fra petriskål til tallerken - Skal vi spise laboratoriekød?
Klima- & Energiscenen
Debat - Klima, miljø, natur og energi
Kød og animalsk produktion har store konsekvenser for vores klima og miljø. Derfor er der et stigende fokus på alternative proteiner, og nye måder at lave mad på. En af disse er kultiveret kød, hvor celler fra dyr kan dyrkes i tanke og samles til eksempelvis hakket oksekød. Kultiveret kød fremhæves ofte som en mulig erstatning for oksekød og de klimaudfordringer der følger med kvægdrift. Men hvor stort et potentiale er der ved kultiveret kød? Hvor meget skal disse produktioner fylde i vores kost og fødevareproduktion? Er det bedre for vores miljø og klimaregnskab? Og har danskerne overhovedet lyst til at spise det?
Vi spørger eksperterne
14. juni 2024
14. juni 2024 12:00 - 12:25
Fra petriskål til tallerken - Skal vi spise laboratoriekød?
C35 - Klima- & Energiscenen (lille scene)
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Anne Lerche
Sekretariatschef
Alliancen for Biosolutions
Anette Engelund Friis
Direktør
Klimapartnerskabet AgriFoodTure
Trine Langhede
Rådgiver for Bioressourcer og Fødevarer
Rådet for Grøn Omstilling
Katherine Richardson
Rådsmedlem i Klimarådet og Professor, Sektion for Biodiversitet
Københavns Universitet