Jo flere kokke om skolemaden des bedre?
Københavns Universitet
Danmarks Lærerforening
Debat - Fødevarer og madkultur - Børn, unge og undervisning
Opbakningen til en national skolemadsordning synes større end nogensinde. Men hvordan skal den implementeres i skolen. Hvordan får vi alle de rigtige aktører på banen? Så det ikke bare bliver passiv bespisning men aktiv læring. Skal vi have læreren med omkring bordet, og kan vi bruge det fælles måltid til at skabe social sammenhængskraft og et bedre læringsklima på de lange skoledage? Og kan vi få mad sat mere aktivt på skoleskemaet? Hvorfor? Hvorfor ikke? Hvad siger forskningen, og hvad mangler vi at vide?
Hvem skal stå for madlavning og servering? Offentlige eller private aktører? Eller måske partnerskaber? Skal måltidernes tilberedes på eller uden for skolen?
Og hvad mener publikum? Vi har haft skoleelever rundt på pladsen for at tage temperaturen.
Debattører: næstformand Niels Jørgen Jensen, Danmarks Lærerforening, formand for Kost- og Ernæringsforbundet Ghita Parry, Jacob Mors, indehaver Madvognen, professor Bent Egberg Mikkelsen, Københavns Universitet.
Moderator: Dorte Lange
14. juni 2024
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Jacob Mors
indehaver
Madvognen
Bent Egberg Mikkelsen
Professor og forsker
Københavns Universitet
Ghita Parry
Formand
Kost- og Ernæringsforbundet
Niels Jørgen Jensen
Næstformand i Danmarks Lærerforening
Danmarks Lærerforening
Dorte Lange
Moderator
Uddannelse for Bæredygtig Udvikling