Fra Michelin til madplan
Novo Nordisk Fonden
Debat - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø, natur og energi
Hvis vi for alvor skal have flere danskere til at lave mere plantebaseret aftensmad, skal en stor del af inspirationen komme fra landets dygtigste kokke og andre madprofessionelle. Men hvordan får vi gastronomien oversat til hverdagsmaden – og dermed til nye afgrøder på markerne, som ender i nye retter til aftensmaden? Kan kokkene kan redde klimaet, eller er det, der forgår i Michelin-køkkenerne, så langt fra de danske hverdagskøkkener, at det lige så godt kunne foregå på Månen?
Vi debatterer, kokkerer og smager på fremtidens mad med SPORA - en ny virksomhed grundlagt af folkene bag restauranten Alchemist. Og med Michael Allerup Nielsen, Næstformand i Kost og Ernæringsforbundet. Vi diskuterer adfærd og vaner med direktøren for Madkulturen, der hvert år undersøger, hvad vi spiser til aftensmad i Danmark, og hvor meget – eller snarere hvor lidt – det flytter sig.
15. juni 2024
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Ida Ebbensgaard
Journalist og ordstyrer
Selvstændig
Judith Kyst
Direktør
Madkulturen
Michael Allerup
Næstformand
Kost og Ernæringsforbundet
Mette Johnsen
CEO
SPORA
Mikkel Maarbjerg
Mesterkok
Kirk + Maarbjerg