
Hvordan får vi danskerne til at spise med hovedet?
Orkla Danmark
Interview/samtale - Fødevarer og madkultur - Klima, miljø, natur og energi
Vi skal spise mindre kød og flere planter. Alle undersøgelser viser, at danskerne gerne vil ændre vaner, de gør det bare ikke. Danskerne vælger mad med maven og ikke med hovedet. Hvilke skridt skal der til for at få danskerne til at spise mere ansvarligt? Skal der være lavere moms på frugt og grønt? Skal plantebaserede alternativer placeres mere synligt i supermarkederne? Eller er det et spørgsmål om mere smag? Det er et paradoks, at der de sidste ti år er investeret enorme ressourcer i at udvikle fremtidens fødevarer, men danskerne køber dem ikke – de køber det, de kender.
Velkommen til en samtale, om hvordan vi spiser, og hvad der spiller ind, når vi vælger vores mad. Hvordan påvirker priser, tilgængelighed og markedsføring vores valg? Og hvad kan vi lære af dem, der allerede er gode til at fange forbrugernes interesse?
15. juni 2024
VIS FLERE
VIS FÆRRE
Deltagere
Leif Nielsen
Branchedirektør
DI Fødevarer
Lea Wermelin
Klima-, energi- og forsyningsordfører
Folketinget (S)
Jens Legarth
Grundlægger
FERM FOOD
Mette Walsted Vestergaard
Ordstyrer
Selvstændig
Carsten Hänel
CEO
Orkla Danmark
Janus Porsild Hansen
Senior Scientific Lead
Novo Nordisk Fonden