Search

2500 EVENTS PÅ FOLKEMØDET 2022

Folkemødet er tilbage i fuld form med 2500 tilmeldte politiske events. Klima, sundhed og international politik i top på årets Folkemøde.


Græsrødder, virksomheder, partier og organisationer fra hele landet samles på landets største demokratifestival på Bornholm den 16.-19. juni 2022. Her inspirerer beslutningstagere og borgere hinanden på tværs i debatter om vidt forskellige temaer.

”Vi er nærmest blevet væltet bagover af interesse fra græsrødder, partier og organisationer, som ønsker at være med til at skabe Danmarks største demokratifestival. Folkemødet er en hyldest til vores demokrati, og folkemødegæsterne kan i år glæde sig til et bredt program på de mange scener under åben himmel, på bådene og i teltene, som bliver fyldt med samtaler og debat om vores fælles samfund,” siger Camilla Laudrup, direktør i Foreningen Folkemødet.

2500 vidt forskellige events
Folkemødets program bliver offentliggjort 10. maj, hvor man vil kunne begynde at forberede sine folkemødedage ved at gå på opdagelse i mere end 2500 forskellige debatter og events. På årets Folkemøde ligger klima, grøn omstilling og sundhed helt i top, mens international politik, der spænder fra debatter om situationen i Ukraine til EU-forsvarsforbehold, som noget nyt er markant på programmet. Temaerne fødevarer, forskning og arbejdsmarkedsforhold er blandt de store temaer på linje med temaerne finans og innovation. Også børn, undervisning og kulturliv vil være blandt årets store eventtemaer. DR og TV2 News rykker som vanligt rykker ind på havnen i Allinge med egne scener, hvorfra de sender en hel række programmer fra Folkemødet. Der er fri adgang til alle events på Folkemødet.

 

Artiklen fortsætter under billedet - og du kan nu gå på opdagelse i Folkemødets program

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Hovedsceneprogrammet klar
Den erfarne TV 2-journalist Gertrud Højlund er vært på Folkemødets hovedscene, som i løbet af Folkemødet på skift bliver indtaget af de politiske partier og deres respektive partiledere. Derudover byder hovedsceneprogrammet på en række vidt forskellige events. Eksempelvis giver EU-kommissær Margrethe Vestager sine perspektiver på 50-året for Danmarks deltagelse i EU, Dansk Erhverv stiller skarpt på, hvad krigen i Ukraine betyder for den grønne omstilling i Danmark, og Højskolerne inviterer til et vitaminboost af højskoleånd med samtaler og fortællinger. Statsminister Mette Frederiksen åbner Folkemødet 2022 på hovedscenen torsdag den 16. juni klokken 11.00. Lørdag aften bliver den traditionsrige Dialogpris uddelt til en folkevalgt politiker. Søndag slutter Folkemødet med blandt andet politisk satire og fællessang. Se hovedsceneprogrammet her.

Koncert med Mads Langer Trio
Når debatdagene går på hæld kan publikum opleve koncerter under åben himmel – med fri adgang for alle. Mads Langer Trio spiller koncert på Folkemødets hovedscene fredag, Nabiha spiller lørdag, og Danmarks Underholdningsorkesters 21 klassiske musikere indtager scenen torsdag med bl.a. solist Caroline Henderson.

Gertrud Højlund er vært på Hovedscenen under hele Folkemødet.
Foto: TV 2

Mads Langer spiller på Hovedscenen fredag aften
Pressefoto

Nabiha spiller på Hovedscenen lørdag aften
Pressefoto

Mere information

  • Folkemødet foregår i Allinge på Bornholm den 16. – 19. juni 2022

  • Græsrødder, organisationer, erhvervsliv og partier har tilmeldt over 2500 events

  • Der er fri adgang til alle events og koncerter

  • Foreningen Folkemødet forventer op mod 60.000 gæster

 

Gå på opdagelse i Folkemødets program der opdateres løbende her