Search

7-Eleven og Folkemødet indgår partnerskab

Et samarbejde mellem 7-Eleven og Foreningen Folkemødet skal sikre sund, nem, bæredygtig og bornholmsk mad på Folkemødet de næste tre år. Sammen etablerer de nye, pop-up butikker på Folkemødet, hvor der udover 7-Elevens eget sortiment skal fremvises en række bornholmske brands, i samarbejde med Gourmet Bornholm.

Nemt, sundt og lokalt. Sådan lyder nøgleordene for de tre pop-up-butikker, 7-Eleven opstiller på Folkemødet 2021 fra d. 17.- 19. juni. Det er første gang, at 7-Eleven er med som partner til Folkemødet, der skal gøre det nemt for deltagerne at få en sund bid mad eller en lokal specialitet på farten.

Det bliver en modificeret udgave af de velkendte 7-Eleven-butikker, som finder vej til årets Folkemøde på Bornholm, hvor de sundere og bæredygtige løsninger fra sortimentet er i fokus. Konkret introduceres inden for Folkemødets indhegnede sektioner to foodtrucks samt en dobbeltbutik, der vil sælge nemme og sundere måltider som fx friske salater og sandwiches samt en række lokale, bornholmske brands. Desuden introduceres en tapaskasse med specialiteter fra øen, der kan købes hos 7-Eleven, og nydes på Bornholms smukke klipper.

”Hos Foreningen Folkemødet ønsker vi at sætte rammen for et grønt Folkemøde, hvor vi udvikler og afprøver bæredygtige løsninger. Det gælder naturligvis også mad og drikke. Vi er derfor meget tilfredse med at have fået 7-Eleven ombord som partner på Folkemødet. Vi er særligt glade for, at 7-Eleven vil tilbyde lokal, økologisk og klimavenlig mad og give plads en til en række mindre, lokale fødevareproducenter,” udtaler Camilla Laudrup, direktør i Foreningen Folkemødet.

Det er noget adm. direktør hos 7-Eleven Danmark, Jesper Østergaard, nikker genkendende til.

”Vi glæder os meget til årets Folkemøde og vise hvad vi kan. 7-Eleven har gennem årene været igennem en udvikling, hvor vi er gået fra at være en traditionel kiosk til at være udbyder af sundere mad- og drikkealternativer. En af måderne vi har gjort dette på er ved at tro på og give hyldeplads til små innovative danske producenter og nye start ups, som sammen med os har vokset sig store og blevet veletablerede. Vi gør en dyd ud af at tro på mindre leverandører med unikke produkter. Det vil man også se i vores pop-up butikker på Folkemødet, hvor vi har rettet kikkerten specifikt mod bornholmske producenter. Og hvem ved, det kan jo være at det kunne udmønte sig i et samarbejde og udrulning i alle vores butikker.”

Derfor vækker partnerskabet også glæde hos Gourmet Bornholm.

”De tre pop-up butikker er en virkelig god platform til at vise nogle af de lokale bornholmske varer frem til de mange gæster på Folkemødet.”, siger Mikkel Bach-Jensen, der er Sekretariatschef hos fødevareparaplyforeningen Gourmet Bornholm.

FAKTA:

  • Folkemødet er 17.-19. juni 2021 og bliver både digitalt og demokrati under åben himmel i Allinge. I Allinge vil hovedscenen og 11 debatscener i åbne telte være hjertet af Folkemødet ’21 fordelt i fire sektioner på et indhegnet Folkemødeområde med udsigt over Østersøen.

  • Programmet på hovedscenen byder på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker. TV2 News producerer hovedsceneprogrammet til folkemødet.dk samt dele af programmet til TV2 News. Seks af debatscenerne bliver streamet til folkemødet.dk, så alle har mulighed for at følge med fra hele landet.

  • Folkemødeområdet er indhegnet og opdelt i fire, adskilte sektioner, som hver har 3-4 debatscener med plads til hver ca. 150 siddende publikum under åben himmel. Hovedscenen har egen sektion. Hver sektion har op til 500 siddende publikum udenfor fordelt foran de forskellige scener. Hver sektion har særskilt indgang/udgang, toiletfaciliteter, bar og madboder.

  • Der er åbent for billetbooking til Folkemødet 2021 via folkemødet.dk Det foregår efter først-til-mølle. Der er, pga. Covid-19-restriktioner, få billetter. Der er et billetgebyr på 29 kr., når man booker billet. Billetten er personlig og må ikke videregives til andre, da vi bruger kontaktinfo på billetten til evt. smitteopsporing. Man kan kun booke billet til ét debatscenesprogram om dagen. Det er muligt at booke billetter for op til fire personer ad gangen.

  • Man kan skrive sig på venteliste til billetter. Ventelistebilletter bliver frigivet 2. juni 2021.

    Har man fået billet til en debatscene i Allinge, skal man som publikum senest 1 time før arrangementets start, men gerne 2 timer før, ombytte billet til et armbånd i et af Folkemødets billetkontorer, enten i Rønne Lufthavn eller på Sverigesvej i Allinge. Her skal der forevises billet, ID, coronapas eller negativ test, jf. myndighedernes retningslinjer.

  • Hver dag tilbyder Folkemødet tre særskilte programblokke - et morgenprogram, et middagsprogram og et aftenprogram med events på 12 scener. Mellem hver programblok er der publikumsskift – og god tid til at rengøre og spritte af inden næste programblok med et nyt publikum under åben himmel. Man må kun booke billet til en programblok om dagen.

  • En bred vifte af organisationer laver digitale events fra hele landet torsdag den 17. juni 2021, som man kan følge på folkemødet.dk. Det gælder eksempelvis IDA, Danske Regioner og Dansk Folkeoplysnings Samråd. Det samlede program for Folkemødet i Allinge med de mange digitale events fra hele landet offentliggøres 2. juni.