Search

Aaja Chemnitz Larsen modtager Folkemødets Dialogpris 2021

Folket har talt og årets Dialogpris går til Aaja Chemnitz Larsen. Hun bliver især for rost sit arbejde som fortaler for en konstruktiv tillidsvækkende dialog mellem Grønland og Danmark - kulturelt såvel som politisk.


Folkemødets Dialogpris uddeles hvert år til en politiker, som i særlig grad lytter, går i dialog og lader sig påvirke af debatter. Efter et års coronapause er Dialogprisen tilbage sammen med Folkemødet 2021.

Siden den 2. juni har landets borgere kunne stemme på deres favorit til at modtage den store hæderspris via www.dialogprisen.dk. På de sociale medier har de nominerede delt videoer, om hvor det netop var dem, der fortjente at vinde prisen.

Men det var den dialogskabende Aaja Chemnitz Larsen, fra Inuit Ataqatigiit, der løb med prisen. Hun har været medlem af Folketinget siden 2015 og blev genvalgt ved folketingsvalget 2019 med flere end 27 procent af de grønlandske stemmer. Ifm. afslutningen af Folkemødet 2021 på hovedscenen fik hun overrakt prisen og et unikt bornholmsk skrin. Her sagde Folkemødets formand, Vibe Klarup, som repræsentant for juryen om vinderen:

Aaja Chemnitz Larsen er nomineret for sit arbejde som fortaler for en konstruktiv tillidsvækkende dialog mellem Grønland og Danmark - kulturelt såvel som politisk. For Aaja Chemnitz Larsen er de sociale problemer på Grønland et anliggende for hele Rigsfællesskabet. Derfor har hun længe kæmpet for øget dialog og samarbejde Danmark og Grønland imellem, og hun opnår resultater på grund af sin lyttende tilgang.

De øvrige nominerede var:

  • Mona Juul, folketingsmedlem (C)

  • Stinus Lindgreen, folketingsmedlem (RV)

  • Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune (S)

  • Tommy Ahlers, folketingsmedlem (V)

 

Fakta om Dialogprisen

  • Folkemødets Dialogpris uddeles til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatter.

  • De fem nominerede er udvalgt af juryen bag Dialogprisen. Medlemmerne af juryen er: Vibe Klarup, formand i Foreningen Folkemødet, Chris Preuss, formand for DUF, Søren Kaster, direktør i Lead og Per Paludan Hansen, Formand i DFS.

  • Vinderen af Dialogprisen 2021 modtager et skrin formgivet af Michael Geertsen på Hjorths Fabrik. Michael har taget afsæt i noget historisk og traditionsbundet – det er oprindeligt Hans Hjorth der i slutningen af 1800tallet, på Hjorths Fabrik, har udviklet de værker og gipsforme, som danner udgangspunkt for skrinet. Michael har sammen med sit eget udtryk taget disse forme videre til et nytænkende og moderne udtryk, som en dialog mellem Hjorths og Geertsen.

 

Tidligere års vindere af Dialogprisen:

2019: Christina Krzyrosiak Hansen (S)

2018: Jacob Mark (SF)

2017: Liselott Blixt (DF)

2016: Uffe Elbæk (Å)

2015: Ida Auken (RV)

2014: Pia Olsen Dyhr (SF)

2013: Esben Lunde Larsen (V)