Search

ALTINGET BLIVER MEDIEPARTNER PÅ FOLKEMØDET

Foreningen Folkemødet og Altinget vil samarbejde om at bringe de digitale debatter på folkemødet 2021 ud til danskerne. Samarbejdet skal også føre det nemt for flest muligt at engagere sig i de mange debatter.


Folkemødet 2021 foregår både under åben himmel i Allinge og digitalt på hjemmesiden folkemødet.dk. Den digitale del gør det muligt at følge Folkemødet fra arbejdspladsen eller hjemme i sofaen.

Derfor har Folkemødet og Altinget indgået en aftale om et omfattende samarbejde, der skal bringe Folkemødet ud til danskerne – og give dem mulighed for at følge og blande sig i de mange debatter.

Altingets administrerende direktør Christoph Nørgaard siger:

“Folkemødet er en fejring af demokratiet, og Altinget har siden begyndelsen i 2011 været en aktiv deltager. Nøjagtig som Folkemødet er vi optagede af at fremme den demokratiske samtale, og derfor er det helt oplagt for os at blive mediepartner og forpligte os til en meget omfattende dækning af dette meget særlige folkemøde i 2021, som de fleste kommer til at følge på afstand.”

Altinget vil oprette både en redaktion og et tv-studie på Grønbechs Hotel i Allinge. Herfra vil mediet dække Folkemødet intenst med nyheder, reportage og daglige podcast – men også live-streame egne debatter, talks og interviews. Indholdet bliver tilgængeligt på Altinget.dk samt på Altingets mange nichemedier. Live-optagelserne af debatterne vil også være tilgængelige på Folkemødets egen digitale platform.

ET SAMARBEJDE, DER NÅR BREDT UD
Hos Foreningen Folkemødet er man glade for samarbejdet, som blandt andet vil være med til at styrke deltagelsen af og dialogen med professionelle deltagere på Folkemødet. Blandt andet ved at nå ud til den store gruppe af professionelle aktører, som i år muligvis ikke kan komme til Allinge og være en del af de politiske og samfundsrelevante debatter. Foreningen Folkemødets direktør Camilla Laudrup uddyber:

“Altinget er jo et stærkt og markant medie inden for politik og civilsamfund, og gennem dette samarbejde kan vi sammen sikre, at samtalerne bliver bredt videre ud fra Allinge. I år må vi jo gribe Folkemødet anderledes an end normalt. Folkemødet 2021 bliver både demokrati under åben himmel på Bornholm og så skal vores gæster og arrangører i år også have mulighed for digital deltagelse. Sammen med Altinget forventer vi, at vi kan engagere endnu flere i Folkemødets mange samtaler mellem borgere og beslutningstagere,"

Folkemødet vil i 2021 bestå af aktiviteter i Allinge torsdag til lørdag, samt live-streamede debatter fra hele landet om torsdagen. Med stærke mediepartnere, en ny digital platform og demokratiske samtaler i nye hybridformater, kan alle deltage.

 
   FAKTA

  • Folkemødet 2021 afholdes den 17.-19. juni – i Allinge og digitalt på folkemødet.dk.

  • Folkemødet følger de til enhver tid gældende myndighedsrestriktioner og anbefalinger.

  • I Allinge vil hovedscenen og en række temascener være hjertet af Folkemødet ‘21. Programmet på hovedscenen byder på partiledertaler, politiske debatter med tværgående og bred tematik, markante kulturelle indslag og ikke mindst uddeling af Dialogprisen til en folkevalgt politiker.

  • Torsdag den 17. juni kan alle bidrage med digitale, live-streamede events fra hele landet.

  • Organisationer der ønsker at afholde events i forbindelse med Folkemødet, enten fysisk i Allinge eller digitalt, kan ansøge via Folkemødets Selvbetjening på folkemødet.dk. Ansøgningsfrist for fysisk deltagelse er 24. marts. Ønsker man at deltage digitalt kan man ansøge frem til den 14. maj. Senere bedes arrangører om at beskrive deres events mere detaljeret ifm. eventtilmelding.

  • Ønsker man at høre nærmere om Altingets Folkemøde studie og debatrække 17.-19. juni kan man læse nærmere på www.altinget.dk/arena/fm

  • Den 15. april offentliggøres det fysiske arrangement i Allinge, herunder antallet af scener og tilladte gæster inden for et indhegnet festivalområde. Herunder også muligheden for at afholde aktiviteter med publikum på private eventsteder udenfor det indhegnede område.

  • Aktiviteterne i Allinge deles op i tre daglige programblokke, hvor gæster kan deltage i én programblok per dag. Programblokkene afholdes fra kl. 9-12, 13-16 og 17-20. Som udgangspunkt foregår alle aktiviteter for siddende gæster med faste pladser. Det kræver billet at deltage. Billetbestilling åbner den 15. april.

  • Udover Altinget, gør TV2 News, DR og TV2/Bornholm klar til at dække Folkemødet.