Search

BORNHOLMS ENERGI & FORSYNING SKAL UNDERSTØTTE BÆREDYGTIGHEDEN PÅ FOLKEMØDET

Bornholms Energi & Forsyning er ny hovedsponsor på Folkemødet. Det bornholmske forsyningsselskab skal være med til at styrke den bæredygtige udvikling på Danmarks største demokratifestival, hvor man vil sætte fokus på ressourcernes kredsløb.


Hvert år i uge 24 samles borgere og beslutningstagere i Allinge for at debattere, gå i dialog og fejre vores demokrati. Som ny hovedsponsor vil Bornholms Energi & Forsyning være med til at understøtte Folkemødet, og sammen med Foreningen Folkemødet vil man iværksætte bæredygtige initiativer.

Direktør i Foreningen Folkemødet, Peter Christiansen, glæder sig over det nye samarbejde:

”Vi er utrolig glade for dette samarbejde, der er med til at sikre en stærk lokal forankring af Folkemødet. Vi glæder os til det styrkede samarbejde med Bornholms Energi & Forsyning, hvor vi sammen kan understøtte en mere bæredygtig festival.”


En udvidelse af et allerede godt samarbejde
Bornholms Energi & Forsyning har i mange år være en del af Klima- og Energiscenen på Folkemødet sammen med Green Power Denmark. Det fortsætter de med, mens den nye hovedsponsor aftale er en udvidelse af det eksisterende samarbejde.

”Bornholms Energi & Forsyning har en ambition om at være med til at skubbe til udviklingen på Bornholm og dermed gøre Bornholm til et endnu bedre sted af bo og opholde sig. Folkemødet et vigtigt for Bornholm, og vi synes det er et centralt arrangement at understøtte og samtidig medvirke til at sætte yderligere fokus på bæredygtighed,” påpeger Claus Andersen, direktør i Bornholms Energi & Forsyning og fortsætter:

”Vi synes, Folkemødet er en oplagt mulighed til at skabe synlighed om strøm, drikkevand og spildevand – noget som vi sjældent taler om.”

Derudover kommer det nye partnerskab bl.a. til at udmønte sig i at der etableres op mod 20 vandposter på festivalen. De mange tusinde deltagere får således et tilbud om gratis bornholmsk postevand – og måske er det en måde at reducere brugen af plastikflasker.


Om Folkemødet

Det primære formål med Folkemødet er at styrke det danske demokrati ved at mindske afstanden og øge tilliden mellem borgere og beslutningstagere. Med sine 65.000 deltagere er Folkemødet en af Danmarks største demokratiske begivenheder.

Folkemødet foregår hvert år i uge 24 i havnebyen Allinge på Bornholm, som omdannes til et mødested, hvor borgere, partier, foreninger, erhvervsliv og organisationer kan mødes på tværs for at dyrke den demokratiske samtale.

Folkemødet 2023 bliver afholdt 15.-17. juni.

Om Bornholms Energi & Forsyning

Bornholms Energi & Forsyning leverer rent vand, elektricitet og varme til størstedelen af bornholmerne - primært fra sol, vind og biomasse. Desuden sørger organisationen for at håndtere for alt spildevand på øen. Bornholms Energi & Forsyning er ejet af Bornholms Regionskommune.