Search

DER ER NU ÅBENT FOR BOOKING AF UNG AGENDA PAKKEREJSER

FLERE END 800 UNGE MELLEM 16 OG 30 ÅR DELTOG I UNG AGENDA MED TUBORGFONDET PÅ ÅRETS FOLKEMØDE. 3 UD AF 4 OPLEVEDE, AT UNG AGENDA GAVE DEM ENDNU MERE LYST TIL AT ENGAGERE SIG I VORES DEMOKRATI. TILMELDINGEN TIL UNG AGENDA 2023 ER NU ÅBEN.


I 2022 igangsatte Tuborgfondet og Folkemødet et 5-årigt partnerskab med det formål at sikre unges repræsentation og styrke unges stemme på landets største demokratifestival. Over 800 unge deltog i Ung Agenda i 2022, og det forventes at 2500 vil være en del af Ung Agenda i 2023. Booking af pakkerejserne til Camp Ung Agenda på Folkemødet 2023 er nu åben. Du kan booke pakkerejser her. Ønsker du selv at stå for transport, kan du vælge kun at booke overnatning på Camp Ung Agenda her

Ung Agenda har fokus på at gøre det nemt for unge at deltage i Folkemødet ved at tilbyde pakkerejser med bus og færge til Bornholm og overnatning på området ’Camp Ung Agenda’, hvor unge kan overnatte billigt og mødes på tværs. Derudover understøtter indsatsen en række initiativer, hvor unge i fællesskab kan udvikle og afprøve events og debatformater på Folkemødet.

Fotokredit: Ace Q og Magsfilm

FOLKEMØDET GIVER UNGE LYST TIL AT ENGAGERE SIG I DEMOKRATIET

En ekstern evaluering af indsatsen udarbejdet af evalueringsbureauet ’Pluss’ viser, at 3 ud af 4 unge, som deltog i Ung Agenda i 2022, oplever, at de fik endnu mere lyst til at engagere sig i vores demokrati efter at have deltaget i Folkemødet. Det kunne for eksempel være engagement i organisationer, frivilligt arbejde eller ungdomspartier.

”Det var fantastisk at opleve så mange unge på årets Folkemøde og ikke mindst, at så mange unge folkemødedeltagere giver udtryk for, at de fik endnu mere blod på tanden i forhold til aktivt at engagere sig i vores demokrati,” siger sekretariatschef i Tuborgfondet Peter Giacomello

Fotokredit: Ace Q og Magsfilm

MANGE UNGE PÅ FOLKEMØDET FOR FØRSTE GANG

Evalueringen fra ’Pluss’ viser samtidig, at langt størstedelen af deltagerne på Ung Agenda i 2022, nemlig 3 ud af 4, var med på Folkemødet for første gang.

"Det er vigtigt, at også unge, der ikke tidligere har været engageret i Folkemødet, har mulighed for at bruge deres stemme og blive hørt på landets største demokratifestival. Vi glæder os til at kunne byde velkommen til endnu flere næste år, så unge kan blive endnu stærkere repræsenteret,” siger projektleder for Ung Agenda, Signe Thydal

Evalueringen fra ’Pluss’ viser, at 9 ud af 10 unge deltagere mener, at netop deres holdninger blev repræsenteret i Folkemødets program, og 97 procent af de adspurgte Ung Agenda-deltagere i 2022 giver udtryk for, at de kunne tænke sig at deltage i Folkemødet igen.

TILMELDINGEN ER ÅBEN FOR SKOLER, ORGANISATIONER OG PRIVATPERSONER

Tilmeldinger til årets Ung Agenda-pakkerejse er nu åben, hvor både grupper og enkeltpersoner kan booke Ung Agenda-pakkerejse til Folkemødet 2023. Pakkerejsen er for unge mellem 16 og 30 år – men undervisere over 30 må gerne komme med. Pakkerejsen koster 539 kr. og indeholder:

  • Transport med bus og færge t/r København-Folkemødet

  • Overnatning på Camp Ung Agenda

  • Adgang til Folkemødet

Du kan booke pakkerejser her.

Hvis unge ønsker at skabe events på Folkemødets scener, kan man søge om ’wildcard-scenetid’ senest 1. marts 2023.

FAKTABOKS

Evalueringsbureauet Pluss har udarbejdet en evaluering af Ung Agenda bestående af blandt andet en survey-undersøgelse og fokusgrupper. Blandt hovedkonklusionerne er:

  • Mere end 800 unge mellem 16 og 30 år deltog på Camp Ung Agenda på Folkemødet i 2022

  • 75% af deltagerne var med på Folkemøde for første gang

  • 75% oplever, at de har fået mere lyst til at engagere sig demokratisk efter Folkemødet

  • 97% oplever, at der var relevante aktiviteter for dem på Folkemødet

  • 90% oplever, at de selv og deres holdninger er repræsenteret i Folkemødets program

  • 97 % har lyst til at deltage i Folkemødet igen.

Folkemødet foregår i Allinge på Bornholm den 15.-17. juni 2022. Tilmelding til pakkerejser åbner 15. november på Folkemødet.dk og Tuborgfondet.dk

For yderligere information kontakt projektleder for Ung Agenda, Signe Thydal på 51320527 / signe@folkemoedet.dk