Search

FOLKEMØDET DROPPER SØNDAGSEVENTS

Fremover slutter Folkemødet med et brag lørdag aften, mens søndagens formiddagsevents udgår.


Foreningen Folkemødet koncentrerer alle events torsdag, fredag og lørdag fra Folkemødet 2023.

”Vi er overbevist om, at det kan blive et endnu bedre Folkemøde, når vi fremover slutter med masser af energi lørdag aften og dropper den lidt trætte søndag, hvor både arrangører og mange gæster egentlig bare gerne stille og roligt vil pakke sammen efter tre tætpakkede og forrygende folkemødedage. Vi har lyttet til græsrødder og organisationer, der jo skaber Folkemødets program, og mange vil gerne slutte af med et brag lørdag aften,” siger Camilla Laudrup, direktør i Foreningen Folkemødet.

Formand i Foreningen Folkemødet, Vibe Klarup, uddyber, at hun ser frem til, at kommende Folkemøder vil fokusere demokratifestivalen til tre tætpakkede dage:

”Vi må jo sige, at interessen for at deltage søndag formiddag har været stødt dalende i mange år både for gæster og for vores eventarrangører. Samtidig ønsker vi at fokusere og bruge kræfterne på at skabe tre fantastiske folkemødedage i Allinge og sammen slutte Folkemødet af med et brag lørdag aften,” siger Vibe Klarup.

Folkemødet inviterede i juni 2022 til mere end 2.500 politiske events om vidt forskellige temaer – fra klima og sundhedspolitik til iværksætteri og udenrigspolitik. På 200 scener kunne folkemødegæsterne i år opleve repræsentanter fra 1.600 forskellige organisationer, partier og foreninger. Da Folkemødet i år kom tilbage efter først en corona-aflysning i 2020 og dernæst landets største corona-tilpassede hybrid-folkemøde i 2021 blev det med 36.000 gæster i Allinge fredag, 26.000 gæster torsdag og 31.000 gæster lørdag. De fleste søndagsevents blev i 2022 aflyst pga. vejrvarsel, men siden 2018 har der været under 5000 gæster til folkemødeevents søndag formiddag.

Folkemødet 2023 afholdes i Allinge torsdag den 15. til lørdag den 17. juni 2023.

Foto: Ida Marie Odgaard / Ritzau Scanpix - Folkemødet 2022

FAKTABOKS

  • Folkemødet bliver hvert år afholdt i Allinge på Bornholm i uge 24 med formålet at styrke det danske demokrati og mindske afstanden mellem borgere og beslutningstagere. Folkemødet bliver til i samarbejde med flere hundrede foreninger, organisationer, virksomheder, politiske partier og samler tusindvis af mennesker til events og debatter.

  • Folkemødet afholdes for 12. gang den 15.-17. juni 2023.

  • Folkemødet 2023 starter torsdag kl. 11.00 med den officielle åbning på Hovedscenen og afsluttes lørdag aften klokken 02.00. Arrangører der deltager med telt, scene el.lign. på Folkemødet, skal holde åbent og afholde aktiviteter frem til kl. 18.00 lørdag aften.

  • Mandag den 7. november åbnes der for ansøgning om plads på Folkemødet 2023 via Folkemødets hjemmeside. Her kan organisationer, foreninger, partier, virksomheder, græsrødder mv. søge om plads på årets Folkemøde til at afholde debatter, politiske events, talks og kulturarrangementer.

  • Onsdag den 2. november kl. 14.30 på Vartov i København afholder Foreningen Folkemødet kick-off af Folkemødet ’23 for organisationer, foreninger, partier og virksomheder der ønsker at deltage som eventarrangører. Her præsenteres rammerne for Folkemødet 2023 og det er muligt at netværke på tværs med andre organisationer.