Folkemødet åbner Danmarks største forsamlingshus og efterlyser idérige danskere
Hovedscenen bliver i år centrum for danskernes visioner for Danmark, når TV-vært Clement Kjersgaard inviterer folk op på Hovedscenen sammen med danske toppolitikere. En efter én vil almindelige danskere stige op fra Folkehavet og fortælle politikerne om deres visioner og drømme for fremtidens Danmark. Upload din idé på forhånd til dine sociale medier med #FolkeHavet.
Når Folkemødet løber af stablen til juni, vil det i år være med et nyt koncept på Hovedscenen. Med TV-værten Clement Kjersgaard som ordstyrer bliver det store område på Cirkuspladsen i Allinge forvandlet til et stort Forsamlingshus, som vi kalder Folkehavet.
Folkehavet finder sted hver eftermiddag torsdag, fredag og lørdag. Her vil partiledere og andre toppolitikere lytte til danskernes idéer – og diskutere dem.
En gammel træjolle er i centrum for Folkehavet, hvorfra forskellige danskere efter tur kommer op i jollen og taler med politikerne om deres drømme for Danmark. Clement Kjersgaard er træjollens verbale rorgænger og sørger for, at Folkehavets debat holder sin visionære kurs.
For Folkehavet er et forsamlingshus for de store tanker og vilde idéer. Det er her, almindelige danskere fortæller om deres drømme og visioner for vores land. Allerede på forhånd kan man indsende sine visioner – ved at uploade dem til sociale medier med hashtagget #folkehavet
- Over flere årtier har man set, hvordan den gamle demokratiske infrastruktur er først forfaldet og dernæst forsvundet, i et ocean af de sociale medier, hvor en håndfuld techgiganter bestemmer spillereglerne. Siden sin grundlæggelse har Folkemødet været et af de stærkeste bud på, at det alligevel kan lade sig gøre at bygge en ny ramme for den store, folkelige debat – og nu giver vi med #folkehavet den helt store megafon, siger TV-vært og moderator på Folkehavet, Clement Kjersgaard.
Folkemødet skal være en drømmefabrik
Visionerne og drømmene kan være hvad som helst. Uanset om de handler om at skabe et grønnere Danmark, et rigere Danmark, et sikrere Danmark, et smukkere Danmark, et stærkere Danmark eller et lykkeligere Danmark, så er alle idéer velkomne og alle kan komme til orde. For sådan er Folkemødet, understreger direktør Peter Christiansen.
- Det helt særlige ved Folkemødet er, at almindelige mennesker kommer i kontakt med magteliten. På scenerne, i debatteltene og på gaden i Allinge kan du stille erhvervsledere, politikere eller sågar statsministeren spørgsmål eller et forslag og indgå en samtale, som ellers ikke så ofte kan lade sig gøre. Den folkemøde-vibe bringer vi i år op på Hovedscenen og omdanner den til et stort forsamlingshus. Med Folkehavet ønsker vi, at alle danskere får mulighed for at fremlægge deres drømme og visioner for fremtidens Danmark for partilederne, siger Folkemødets direktør, Peter Christiansen.
Få din drøm til debat
Derfor efterlyser Folkemødet visionære videoer fra hele Danmark og fra resten af Rigsfællesskabet. Danskere med en drøm og en vision for Danmark kan optage sig selv fortælle om deres idé og sende den til Folkemødet.
Uanset om man skal til Folkemødet eller ej. For hvis man ikke har mulighed for at sidde i jollen med Clement Kjersgaard, så er der en chance for at ens video bliver afspillet på Hovedscenens storskærm.
Hjælp os med at vælge netop din idé ved at sende den folkehavet@folkemoedet.dk - eller poste den på din Facebook, Instagram, TikTok eller LinkedIn med hashtagget #FolkeHavet.
Videooptagelserne må maksimalt være 60 sekunder.