Search

FOLKEMØDET FORTSÆTTER LOKALT FORANKRET SAMARBEJDE MED STARK

For andet år i træk er STARK Allinge sponsor af Folkemødet på Bornholm. Dermed er levering af byggematerialer og værktøj og den medfølgende rådgivning lokalt forankret i Allinge.


Igen i år bliver det byggecenterkæden STARK i Allinge, der leverer byggematerialer, værktøj og rådgivning, når der skal opføres scener og samlingssteder til Folkemødet på Bornholm. Samarbejdet blev indledt sidste år, og har været så stor en succes, at det fortsætter igen i år.

Partnerskabschef i Foreningen Folkemødet, Christian Bülow Beck, er glad for samarbejdet og ser stor værdi i den lokale forankring:

”Opbygningen af Folkemødet kræver utrolig meget tid, planlægning - og selvfølgelig en masse byggematerialer. Her er det fantastisk at kunne hente udstyr og få råd og vejledning lige rundt om hjørnet. Det er et samarbejde der kommer alle parter til gode; Folkemødet, STARK og Allinge.” udtaler Christian Bülow Beck.

 

Hos STARK i Allinge er man også glade for samarbejdet:

”Vi var rigtigt glade for at åbne forretning i Allinge sidste år og meget taknemmelige for den varme velkomst, som vi fik af både håndværkere og private kunder. Derfor lå det lige for, at vi gerne ville sponsorere Folkemødet her i Allinge og på den måde støtte Danmarks største demokratifestival i vores egen by. Det vellykkede samarbejde glæder vi os til at gentage igen i år,” siger trælastdirektør i STARK Allinge Kristian Holm.

Han lægger stor vægt på, at man som virksomhed støtter op om lokalsamfundet.

”Det er stort at være med til at gøre Allinge til Danmarks politiske centrum i juni. Ved at være partner for Folkemødet sørger vi for, at byggematerialer, værktøj og den rådgivning, som vi kan tilbyde, når der skal bygges scener og samlingssteder til Folkemødet leveres af en lokal forretning med lokale medarbejdere. Det gavner Allinge og resten af Bornholm, udbygger vores gode relationer til kunderne og flugter med vores ønske om at bidrage positivt til det lokalsamfund, som vi er dybt afhængige af,” forklarer Kristian Holm.

Genbrug styrker bæredygtigheden

Opbygningen af festivalen er allerede begyndt - de første telte ankom mandag den 22. maj. Over de kommende uger vil Allinge blive omdannet til en kæmpe demokratifestival med op mod 200 scener og telte.

Partnerskabet med STARK skal være med til at gøre det store opbygningsarbejde mere bæredygtigt og mindre klimabelastende. Det sker for eksempel ved, at STARK leverer certificeret træ. På årets Folkemøde indledes samtidig et banebrydende samarbejde mellem Folkemødet, DI Byggeri, Campus Bornholm og Dansk Affaldsforening og STARK om at genbruge og genbygge inventar til scener og mødesteder.

STARK støtter også NGO’en OMBOLD, der hjælper hjemløse og andre socialt udsatte ved at tilbyde dem et fællesskab omkring fodbold. For andet år i træk deltager OMBOLD på Folkemødet med en scene, der både bruges til flere debatter og fodboldkampe under årets Folkemøde. OMBOLD og fodboldspillet MUR kan opleves i Danchells anlæg.

Folkemødet 2023 afholdes den 15.-17. juni i Allinge.